Μεταναστευτικό και θέματα στεγαστικής πολιτικής στη συνάντηση Νουρή-Σιζόπουλου.

Το ζήτημα του μεταναστευτικού και θέματα στεγαστικής πολιτικής συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τη Δευτέρα ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής και ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.

Η συνάντηση κράτησε περίπου μια ώρα στα κεντρικά γραφεία της ΕΔΕΚ, παρουσία και της Αναπληρώτριας Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίας Βασιλειάδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο κύκλου επαφών και ενημέρωσης που ξεκίνησε ο κ. Νουρής με τα κόμματα που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση και αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Σιζόπουλος ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για τη συνάντηση και την «πάρα πολύ εποικοδομητική ενημέρωση που είχα για την δράση του Υπουργείου που ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια μιας εποικοδομητικής συνεργασίας που είχαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα».

Πρόσθεσε ότι βασικό επίκεντρο αυτής της συνεργασίας είναι κυρίως τα θέματα που έχουν σχέση με το μεταναστευτικό που αποτελεί, όπως υπογράμμισε, ένα μεγάλο εθνικό πρόβλημα για την πατρίδα μας, αλλά και τα θέματα που έχουν σχέση κυρίως με την στεγαστική πολιτική.

Αναφορικά με το τελευταίο επισήμανε ότι είναι καλά γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, με το Υπουργείο Εσωτερικών να είχε διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο μέσα στο συγκεκριμένο σχέδιο παροχής οικονομικής στήριξης για την απόκτηση στέγης.

Ο κ. Σιζόπουλος επανέλαβε ότι ανεξάρτητα του ότι δεν θα συνεχίσει ο κ. Νουρής να είναι Υπουργός Εσωτερικών, «από την πλευρά της ΕΔΕΚ θεωρούμε ότι θα πρέπει αυτή την εμπειρία την οποία έχει αποκτήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα να την αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Σημείωσε ότι αυτό που προέχει είναι πώς προστατεύουμε την πατρίδα μας, πως στηρίζουμε τον λαό μας και κυρίως τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

«Θα ήθελα να σε συγχαρώ για την μέχρι σήμερα συνεργασία μας, για το εξαιρετικό έργο το οποίο επιτελέσεις σε διάφορους τομείς, αλλά κυρίως στο θέμα του μεταναστευτικού και αυτή η συνεργασία σας διαβεβαιώ ότι θέλω να συνεχίσει προς όφελος της πατρίδας μας», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ απευθυνόμενος στον Υπουργό Εσωτερικών.

Από την πλευρά του ο κ. Νουρής δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει σήμερα ένα κύκλο επαφών και ενημέρωσης με τα κόμματα που συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση και θα ολοκληρωθεί αύριο.

Θεωρώ, είπε, υποχρέωσή μου ως το Υπουργείο το οποίο χειρίζεται μία σειρά από θέματα που άπτονται, πολλά από αυτά, της εθνικής ασφάλειας, αλλά και των ίδιων των συμφερόντων του κράτους να ενημερώσω για την πορεία των θεμάτων ευελπιστώντας ότι κάποια από αυτά θα συνεχίσουν στην ίδια ακριβώς γραμμή και πορεία ούτως ώστε να υλοποιηθούν.

Ο κ. Νουρής δήλωσε ακόμη ότι υπάρχει μία σειρά από θέματα τα οποία πραγματικά είναι εξαιρετικής σημασίας και είτε εμπίπτουν στο σχέδιο Ανάκαμψης είτε όχι, «τα οποία έκρινα και κρίνω ότι χρήζουν της στήριξης των κομμάτων που συναποτελούν τη νέα κυβέρνηση και αισθάνομαι την υποχρέωση ως Υπουργός Εσωτερικών να τα καταθέσω ενώπιον τους, ακριβώς για να μην υπάρξει κενό και να απαιτηθεί πρόσθετος χρόνος για θέματα ενημέρωσης».

Επιπλέον, ευχαρίστησε τον κ. Σιζόπουλο για την εποικοδομητική συνεργασία και διαβεβαίωσε ότι από οποιαδήποτε θέση είτε πολιτική, είτε άλλη θα παραμείνει ένας ενεργός πολίτης.

Θα δώσω, είπε ο Υπουργός, την οποία πληροφόρηση χρειάζεται «είτε ο διάδοχος μου, είτε η νέα κυβέρνηση για να μπορέσουμε να επιτελέσουμε και να ολοκληρώσουμε μία σειρά από θέματα που είτε αφορούν τα συμφέροντα των πολιτών, αν ανήκουν στη σφαίρα των στεγαστικών σχεδίων, της επιδοματικής μας πολιτικής στο Υπουργείο Εσωτερικών, είτε και θέματα που άπτονται της εθνικής μας ασφάλειας, όπως είναι το μεταναστευτικό».

Η προσπάθεια που θα καταβληθεί είναι για να έχουμε μια καλύτερη ακόμα Κύπρο, κατέληξε ο κ. Νουρής.

Πηγή: KYΠΕ