Κουνάει το δάχτυλο στους απεργούς ο Χατζηπαντέλα-«Τα προβλήματα λύνονται με διάλογο».

Την πάγια θέση του για επίλυση των προβλημάτων μέσω διαλόγου, επανέλαβε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, μιλώντας σε δημοσιογράφους, σχετικά με την πραγματοποίηση της δίωρης στάσης εργασίας από το προσωπικό του ΟΚΥπΥ.

Ο Υπουργός σημείωσε ότι το επιθυμητό είναι να βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ των εργαζομένων και του Οργανισμού και πρόσθεσε ότι αν αυτό δεν επιτευχθεί, τα Υπουργεία Υγείας και Εργασίας είναι έτοιμα να συμβάλουν στην επίτευξη συμβιβαστικής λύσης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γεγονός ότι η δίωρη στάση εργασίας του προσωπικού του ΟΚΥπΥ πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρά το γεγονός ότι εχθές το απόγευμα συγκλήθηκε σύσκεψη στο Υπουργείο, μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών, με σκοπό την αποφυγή της, ο κ. Χατζηπαντέλα σημείωσε ότι «πάγια θέση είναι τα προβλήματα να τα λύνουμε με διάλογο και όχι με απεργίες», κάτι που έθεσε και εχθές σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως είπε.

«Εμείς θα προχωρήσουμε με την πρότασή μας, όπως ενημερώσαμε κι εχθές, θα δοθεί γραπτώς τη Δευτέρα η δήλωση από τον ΟΚΥπΥ και το Υπουργείο Υγείας θα είναι παρών, αν μας ζητηθεί να λάβουμε μέρος σε αυτή τη διαδικασία, ώστε να δοθούν λύσεις και αυτό το πρόβλημα», απάντησε ο Υπουργός.

Ερωτηθείς αν από τη χθεσινή σύσκεψη διαφάνηκε διάθεση εκ μέρους των εμπλεκόμενων μερών να καταλήξουν σε αμοιβαία αποδεκτή πρόταση σχετικά με το θέμα των συλλογικών συμβάσεων, ο κ. Χατζηπαντέλα απάντησε ότι εκτιμά πως υπάρχει τέτοια διάθεση.

«Αν δεν υπάρξει διάθεση, θα πρέπει να βρούμε τρόπο να λύσουμε αυτό το πρόβλημα», πρόσθεσε, λέγοντας ότι «είναι σωστό να κατανοήσουμε τα προβλήματα, τις θέσεις των δύο πλευρών και να υπάρξει μία συμβιβαστική λύση».

Σημείωσε, δε, ότι ο ίδιος βρίσκεται σε επαφή και με τον Υπουργό Εργασίας για το θέμα, λέγοντας ότι «αν δεν μπορούν οι δύο πλευρές να έρθουν κοντά, θα προσπαθήσουμε το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Εργασίας, να δούμε αν πρέπει να βρούμε μία συμβιβαστική λύση», εξηγώντας ότι σημείο εκκίνησης θα είναι η πρόταση που θα καταθέσει τη Δευτέρα ο ΟΚΥπΥ.

Ανέφερε επίσης ότι από σημερινή δίωρη στάση εργασίας υπήρξε μία μικρή ταλαιπωρία των ασθενών.

Πηγή: ΚΥΠΕ