Πολιτιστική Ατζέντα Κυριακή.

Μετά από απουσία 2 χρόνων, η Γιορτή για τη Παγκόσμια Μέρα Μέλισσας διοργανώνεται ξανά στο όμορφο χωριό Ορά της ορεινής Λάρνακας.

Η φετινή γιορτή, την οποία διοργανώνει το Κοινοτικό συμβούλιο Οράς, με χορηγό το Υφυπουργείο Τουρισμού, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 7:00 μ.μ.

Μαγιάτικο Πανηγύρι διοργανώνει ο Σύνδεσμος Γονέων και Κηδεμόνων το Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου Β´ στη Πάφο από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 2:00 μ.μ. και προσκαλεί το κοινό σε ένα ξέγνοιαστο πρωινό γεμάτο διασκέδαση και δραστηριότητες.

Η κοινότητα Αγρού στη Λεμεσό, στο πλαίσιο της 14ης Γιορτής Τριαντάφυλλου διοργανώνει και αυτό το Σαββατοκύριακo εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν μια εξαιρετική έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, να παρακολουθήσουν τη διαδικασία απόσταξης ροδοστάγματος, αλλά και να διασκεδάσουν με ένα απολαυστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Καθ' όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ Τριανταφύλλου το τρενάκι της κοινότητας θα είναι στην διάθεση του κοινού για να ξεναγήσει στους χώρους του φεστιβάλ.

Η Διευθύντρια του Τμήματος Αλιείας και Θαλάσσιων ερευνών προσκαλεί το κοινό σε εικαστική έκθεση με τίτλο «Η ΘΑΛΑΣΣΑ μας, πινελιές έμπνευσης και γνώσης» στις 6 το απόγευμα στην οδό Στασικράτους στη Λευκωσία.

Η έκθεση η οποία γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήρι Τέχνης Νικόλα Παναγή, θα έχει διάρκεια μεταξύ 22/05/2022 και 08/06/2022.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε συνεργασία με τη μουσικοπαιδαγωγό Χριστίνα Χαραλαμπίδου, παρουσιάζουν τη συμφωνική εκδοχή του μουσικού παραμυθιού «Η Κική στην Αμερική» για παιδιά ηλικίας 3 έως 10 ετών.

Οι παραστάσεις θα δοθούν στο Θέατρο Παλλάς στη Πύλη Πάφου στη Λευκωσία στις 10:00 π.μ. και στις 12:15 μ.μ..

Ο εθελοντικός φιλοζωικός σύνδεσμος P.A.W.S. σε συνεργασία με τη Λέσχη Βιβλίου “Υφαντουργείο” διοργανώνει Παζαράκι Βιβλίου από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 6:00 μ.μ.

Νέα και μεταχειρισμένα βιβλία θα πωλούνται από 1-5 ευρώ και όλα τα έσοδα θα δοθούν για την ενίσχυση του συνδέσμου.

Ο ποδηλατικός όμιλος της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού προσκαλεί το κοινό στην εκδήλωση «Παραποδηλασία – Πηγή Ζωής» που θα γίνει στις 4:45 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία.

To «Little Muse Theatre» παρουσιάζει την αγγλική παράσταση “Daffodil Scissors” στις 4:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

Η παιδική σκηνή του θεάτρου Βεστιάριο παρουσιάζει το παιδικό έργο «Η ΚΟΚΚΙΝΟ – ΣΚΟΥΦΙΤΣΑ.

Με διπλές παραστάσεις στις 10:30 π.μ. και στις 12:30 μ.μ.

Το Θέατρο Αντίλογος παρουσιάζει τη πρεμιέρα του έργου «Άγγελέ μου» στις 9:00 μ.μ. στο Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή στη Λευκωσία.

Το έργο είναι ένας συγκλονιστικός μονόλογος, διάρκειας μιας ώρας, με πρωταγωνιστικό πρόσωπο ένα νεαρό κορίτσι από το Κουρδιστάν που αφηγείται την ιστορία της παιδικής της ηλικίας.

Η Alpha Square φέρνει μαζί στη σκηνή δύο κορυφαίους ηθοποιούς, τον Βαρβάβα Κυριαζή και την Αννίτα Σαντοριναίου για το συνταρακτικό θεατρικό ντουέτο «Το Αρχείο».

Η παράσταση θα δοθεί στις 7:30 μ.μ. στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία.

Η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου στη Λευκωσία, παρουσιάζει στις 8:00 μ.μ. το έργο «Το ταξίδι στο Μπάουντιφουλ», του Αμερικανού συγγραφέα Όρτον Φουτ, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη.

Το έργο είναι ένας ύμνος για τη δύναμη της ελπίδας και της πίστης και την γεμάτη φόβο και πόνο πορεία του ανθρώπου από το σκοτάδι στο φως.

Η «Σόλο για Τρεις», παρουσιάζει το σύγχρονο μεταθεατρικό έργο “Οξυγόνο”, σχολιάζοντας ανοιχτά το κοινωνικό γίγνεσθαι του σήμερα.

Η παράσταση θα δοθεί στις 8:30 μ.μ. στον Πολυχώρο Συνεργείο στη Λεμεσό.

Το Θέατρο «Ένα» στη Λευκωσία ανεβάζει την κωμική φάρσα του Τζο Όρτον «Τι είδε ο Υπηρέτης» στις 7:00 μ.μ..