Πολιτιστική Ατζέντα Κυριακή.

Οι Ομοσπονδίες Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης Αμμοχώστου σε συνεργασία με τον Δήμο Παραλιμνίου διοργανώνουν εκδήλωση δενδροφύτευσης στη μνήμη των παιδιών που έφυγαν νωρίς και δεν αποφοίτησαν από τα σχολεία.

Στις 10:30 π.μ. στον νέο παραλιακό πεζόδρομο Πρωταρά.

Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δημάρχου Παραλιμνίου.

Ο Λαογραφικός Όμιλος Το Κάστρο, ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Όμιλος Στ’ Αχνάρια της Παράδοσης, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ιεροί Κήποι, ο Λαογραφικός Όμιλος Αφροδίτη Γεροσκήπου, ο Λαογραφικός Όμιλος Το Κτήμα και το Πολιτισμικό Λαογραφικό Εργαστήρι Κονιών διοργανώνουν μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση με τίτλο «ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ».

Πρόκειται για ένα μεγάλο αφιέρωμα στην κυπριακή και ελληνική παράδοση το οποίο έχει συγχρόνως φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς τα έσοδα προορίζονται την οικονομική στήριξη των οικογενειών του Λούκα Σταύρου και Ηράκλη Αναστασίου!

Η εκδήλωση θα γίνει στις 7:30 μ.μ. στο Μαρκίδειο Θέατρο στη Πάφο.

Ο Σύνδεσμος Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Κισσόνεργας διοργανώνει το 4ο πανηγύρι χαράς στη Πλατεία Κισσόνεργας στη Πάφο από τις 4:00 μ.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ..

Η Αγορά Λεμεσού διοργανώνει από τις 10:00 π.μ. μέχρι αργά ένα άκρως παραδοσιακό διήμερο, γεμάτο κυπριακά προϊόντα, φτιαγμένα από ντόπιους παραγωγούς που θα φτιάχνουν επιτόπου τα προϊόντα τους και θα τα πωλούν.

Παράλληλα οι μικροί της παρέας θα ψυχαγωγηθούν με θέατρο από τον Καραγκιόζη, παιχνίδια και εκπλήξεις καθώς και ένα φανταστικό show.

Ένα μουσικοκινητικό υπερθέαμα με φαντασμαγορικά κοστούμια, πολύχρωμα σκηνικά και υπερσύγχρονη γιγαντοοθόνη με animated σκηνικά ζωντανά έρχεται Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με διπλές παραστάσεις στις 11:00 π.μ. και στις 3:00 μ.μ..

Το ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ παρουσιάζει το παιδικό έργο «Η ΚΟΚΚΙΝΟ - ΣΚΟΥΦΙΤΣΑ».

Διπλές παραστάσεις στις 10:30 π.μ. και στις 12:30 μ.μ. στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη. Η Brand Connect διοργανώνει Φιλανθρωπικό παιδικό φεστιβάλ με θέμα «Επιστροφή στη Φύση» με διαδραστικά, παραδοσιακά αλλά και πολλά άλλα παιχνίδια στο Πάρκο Ακρόπολις στη Λευκωσία από το πρωί μέχρι τις 8:00 μ.μ.

Διοργανώνεται το 3ο Φεστιβάλ Αγκινάρας στην κεντρική πλατεία του Κιτίου Λάρνακας.

Στο φεστιβάλ θα προσφέρονται δωρεάν προς το κοινό φαγητά με κύριο συστατικό την αγκινάρα φτιαγμένα από μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Αρχάγγελος Κιτίου και τις οικοκυρές της κοινότητας.

Το φεστιβάλ αρχίζει στις 5:30 μ.μ.

To Dancing with Efi παρουσιάζει τη χορευτική παράσταση ‘’ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ - 4 ΕΠΟΧΕΣ’’ σε διασκευή του υπέροχου μύθου της Ελληνικής Μυθολογίας.

Η παράσταση θα δοθεί στις 12:00 μ.μ. και στις 7:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών.

Τα καθαρά έσοδα της παράστασης θα διατεθούν στο Ίδρυμα Αλκίνοος Αρτεμίου, για παιδιά με ογκολογικές και αιματολογικές παθήσεις.

Το θέατρο ένα στη Λευκωσία ανεβάζει την κωμική φάρσα του Τζο Όρτον «Τι είδε ο Υπηρέτης» στις 7:00 μ.μ.

Οι Macumba κλείνουν 5 χρόνια δημιουργικής παρουσίας στη μουσική σκηνή του τόπου και το γιορτάζουν μαζί με καταξιωμένους μουσικούς και σχήματα από όλη την Κύπρο.

Η παράσταση θα δοθεί στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου στη Λευκωσία, παρουσιάζει το έργο «Το ταξίδι στο Μπάουντιφουλ», του Αμερικανού συγγραφέα Όρτον Φουτ, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη.

Η παράσταση θα δοθεί στις 8:00 μ.μ.

To Θέατρο Versus παρουσιάζει την απολαυστική, σύγχρονη κωμωδία «Το ψέμα» που διαπραγματεύεται τη φιλία και τις σχέσεις.

Ένα έργο για όσους λένε ότι θέλουν να μάθουν την αλήθεια, ενώ θα προτιμούσαν ένα ψέμα.

Η παράσταση θα δοθεί στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Ένα στη Λεμεσό.

Η «Σόλο για Τρεις», με αφορμή την δέκατη πέμπτη χρονιά επιτυχημένης παρουσίας της στα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου, παρουσιάζει το σύγχρονο μεταθεατρικό έργο “Οξυγόνο”, σχολιάζοντας ανοιχτά το κοινωνικό γίγνεσθαι του σήμερα.

Η παράσταση θα δοθεί στις 7:00 μ.μ. στο Θέατρο Χώρα στη Λευκωσία.