Πολιτιστική Ατζέντα Σάββατο.

Η κοινότητα Αγρού διοργανώνει την 14η Γιορτή Τριαντάφυλλου, τα σαββατοκύριακα 14-15 & 21-22 Μαΐου.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να απολαύσουν μια εξαιρετική έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, να παρακολουθήσουν τη διαδικασία απόσταξης ροδοστάγματος, αλλά και να διασκεδάσουν με ένα απολαυστικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικές παραστάσεις, παραδοσιακούς κυπριακούς και όχι μόνο χορούς.

Καθ' όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ Τριανταφύλλου το τρενάκι της κοινότητας θα είναι στην διάθεση του κοινού για να ξεναγήσει στους χώρους του φεστιβάλ.

Το Round Table 7 Πάφου διοργανώνει στις 7:00 μ.μ. στο Annabelle Hotel στη Πάφο ομιλία παρακίνησης και ενδυνάμωσης με τους Κύπριους Ολυμπιονίκες Κυριάκο Ιωάννου που διακρίθηκε στο άλμα εις ύψος και Μίλαν Τραΐκοβιτς που αγωνίζεται στα 110 μέτρα με εμπόδια.

Μια διαφορετική συζήτηση γύρω από τον πρωταθλητισμό, τις εμπειρίες τους, τις ευαισθησίες τους και όσα τους ενώνουν.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Θανάσης Φωτίου.

Είσοδος ελεύθερη.

Η Αγορά Λεμεσού διοργανώνει το Σαββατοκυρίακο από τις 10:00 π.μ. μέχρι αργά ένα παραδοσιακό διήμερο, γεμάτο Κυπριακά προϊόντα, από ντόπιους παραγωγούς που θα τα φτιάχνουν επιτόπου και θα τα πωλούν.

Παράλληλα οι μικροί της παρέας θα ψυχαγωγηθούν με θέατρο από τον Καραγκιόζη, παιχνίδια και εκπλήξεις καθώς και ένα φανταστικό show.

Ο Σύνδεσμος Ρευματοπαθών Κύπρου διοργανώνει φιλανθρωπικό fashion show για τα παιδιά με ρευματικές παθήσεις, στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας στις 6:00 μ.μ..

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση και τα προγράμματα του συνδέσμου.

Ένα μουσικοκινητικό υπερθέαμα με φαντασμαγορικά κοστούμια, πολύχρωμα σκηνικά και υπερσύγχρονη γιγαντοοθόνη με animated σκηνικά ζωντανά έρχεται στο Παττίχειο Θέατρου Λεμεσού με διπλές παραστάσεις στις 11:00 π.μ. και στις 3:00 μ.μ.

Η Brand Connect διοργανώνει το Σαββατοκυρίακο, φιλανθρωπικό παιδικό φεστιβάλ με θέμα «Επιστροφή στη Φύση» με διαδραστικά, παραδοσιακά αλλά και πολλά άλλα παιχνίδια στο Πάρκο Ακρόπολις στη Λευκωσία από το πρωί μέχρι τις 8:00 μ.μ.

Η Little Muse Theatre παρουσιάζει την αγγλική παράσταση "FEAR" στις 5:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας.

Η Κεντρική Σκηνή του Σατιρικού Θεάτρου στη Λευκωσία, παρουσιάζει το έργο «Το ταξίδι στο Μπάουντιφουλ», του Αμερικανού συγγραφέα Όρτον Φουτ, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Μπεμπεδέλη.

Το έργο είναι ένας ύμνος για τη δύναμη της ελπίδας και της πίστης και την γεμάτη φόβο και πόνο πορεία του ανθρώπου από το σκοτάδι στο φως.

Ώρα έναρξης: 8:00 μ.μ.

Το Θέατρο «Ένα» στη Λευκωσία ανεβάζει την κωμική φάρσα του Τζο Όρτον «Τι είδε ο Υπηρέτης» στις 8:30 μ.μ.

Η «Σόλο για Τρεις», με αφορμή την δέκατη πέμπτη χρονιά επιτυχημένης παρουσίας της στα θεατρικά δρώμενα της Κύπρου, παρουσιάζει το σύγχρονο μεταθεατρικό έργο “Οξυγόνο”, σχολιάζοντας ανοιχτά το κοινωνικό γίγνεσθαι του σήμερα.

Η παράσταση θα δοθεί στις 8:30 μ.μ. στο Θέατρο Χώρα στη Λευκωσία.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2021 συνεχίζει τις δράσεις του και μέσα στο 2022 επαναλαμβάνοντας για δύο μόνο παραστάσεις την επιτυχημένη παιδική του παραγωγή «STILL!

Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο».

Θέμα του έργου η φιλία ανάμεσα σε ένα κυνηγημένο από τον πόλεμο κορίτσι και σε ένα άγαλμα-στρατιώτη, υμνώντας την ειρήνη, την αποδοχή της διαφορετικότητας, καθώς και τη δύναμη της πραγματικής αγάπης.

Η παράσταση θα δοθεί στις 4:00 μ.μ. και στις 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Το ΘΕΑΤΡΟ ΒΕΣΤΙΑΡΙΟ παρουσιάζει το παιδικό έργο «Η ΚΟΚΚΙΝΟ - ΣΚΟΥΦΙΤΣΑ».

Διπλές παραστάσεις στις 3:00 μ.μ. και στις 5:00 μ.μ. στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη.