Πολιτιστική Ατζέντα Σ.Κ.

Πολιτιστική ατζέντα Σ/Κ 12+13 Ιουνίου.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας τιμά το Σ/Κ τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνική Επανάστασης 1821 και της Μοναδικής Μάχης Αγίας Νάπας που διεξήχθηκε στις 17 Μαρτίου 1826.

Ο Δήμος Αγίας Νάπας και ο Σύνδεσμος Φίλοι Πάρκου Γλυπτικής «΄Αρωμα» Αγίας Νάπας, θα τιμήσουν τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης 1821 και τη μοναδική ιστορική Μάχη που έγινε στην Αγία Νάπα στις 17 Μαρτίου 1826 μεταξύ διακοσίων περίπου Ελλήνων Επαναστατών οι οποίοι αποβιβάσθηκαν από είκοσι Ελληνικά πλοία και ενεπλάκησαν σε μάχη εναντίον των Τούρκων Φρουρών της Αγίας Νάπας και της Τουρκικής Φρουράς της Αμμοχώστου και διοργανώνουν το Σάββατο και τη Κυριακή 12 - 13 Ιουνίου , διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις.

Τους εορτασμούς θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα τελέσει τα αποκαλυπτήρια της Αναμνηστικής Στήλης αύριο (Κυριακή 13/06).

Θα παραστούν επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης,

Η ετήσια φιλανθρωπική ποδηλατική διαδρομή της Μαρίνας Θεοδώρου επιστρέφει με τίτλο ποδηλατώ για ένα ευρώ η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου και προσφέρει, μεταξύ άλλων, δωρεάν εξατομικευμένα πλάνα διατροφής σε παιδιά ηλικίας 9-12 ετών.

Με στόχο την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας και την ενημέρωση για τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής και τακτικής άσκησης, το πρόγραμμα «ΠΑΙΔΙ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ» συνεχίζει να ευαισθητοποιεί ενήλικες και παιδιά μέσω της ποδηλατικής διαδρομής της Μαρίνας Θεοδώρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σ/Κ .

Η ποδηλατική διαδρομή θα ξεκινήσει από την Πάφο και θα καλύψει τις επαρχίες Πάφου, Λεμεσού, Λάρνακας και θα τερματίσει επίσης στη Λευκωσία.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας και η παρέα του παρουσιάζουν το Σάββατο στις 8.30 το βράδυ στο Παττίχειο Αμφιθέατρο στη Λάρνακα ένα πρόγραμμα με όλα του τα παλιά και νεότερα τραγούδια, εμπνευσμένες διασκευές, και με αναφορές στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι.

Η γνωστή και αγαπημένη Καίτη Γαρμπή εμφανίζεται επι σκηνής το Σάββατο 12 Ιουνίου αργά το βράδυ στο Theama Venue στη Λεμεσό.

Το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» στη Λάρνακα, παρουσιάζει το Σ/Κ στις 8, το έργο «Ο γιός», του Φλόριαν Ζελλέρ, σε σκηνοθεσία Μόνικας Μελέκη.

Το έργο πραγματεύεται καυτά και επίκαιρα θέματα – την εφηβεία, τις οικογενειακές σχέσεις, την ψυχική υγεία των νέων, την κοινωνία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ έργου "ΚΑΜ ΜΠΑΚ" ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ το Σ/Κ από το θέατρο Ανεμώνα στα Λατσιά.

Οι δυο παραστάσεις αρχίζουν στις 8 το βράδυ Το "Καμ Μπακ" είναι μια γρήγορη, αιχμηρότατη, σπαρταριστή και συνάμα πικρή κωμωδία!

Είναι ταυτόχρονα ένα σπουδαίο νεοελληνικό έργο, βαθιά κοινωνικό και ανθρώπινο.

Μια βραδιά γεμάτη σπουδαία τραγούδια από το Νέο Κύμα και τις αθηναϊκές Μπουάτ των δεκαετιών 60’-70’παρουσιάζει το θεατρο Ριάλτο τη Κυριακή στις 8.30 το βράδυ.

Ένα μουσικό σεργιάνι στους μικρούς αυτούς ατμοσφαιρικούς χώρους, όπως η Απανεμιά κι οι Εσπερίδες, όπου πρωταγωνίστησαν η παρέα, τα ερωτικά και χαμηλόφωνα τραγούδια.

Στόχος της συναυλίας είναι να μετατραπεί το θέατρο Ριάλτο σε μια «μπουάτ», ένα χώρο συνάντησης θεατών και μουσικών, χαρίζοντας μια νοσταλγική μουσική βραδιά, με την ατμόσφαιρα και το ύφος μιας εποχής που χαρακτήρισε έντονα το Ελληνικό τραγούδι.

Στο Τραγούδι:

η Έλενα Γιαννακού και Χρήστος Σιαηλής.

Ο Φοίβος Δεληβορίας και τα παιδικά του τραγούδια έρχονται τη Κυριακή 13 Ιουνίου στις 7 το βράδυ στην Λεμεσό στο Δημοτικό κηποθέατρο Μάριος Τόκας.

Ένα μουσικοποιητικό performance βασισμένο στην ποίηση του Ντίνου Χριστιανόπουλου πραγματοποιείτε τη Κυριακή στις 20:30 στο Θέατρο Αιγαία στην Αγίων Ομολογητών στη Λευκωσία.

Η παράσταση «Βρες τρόπους να καθυστερήσουμε τη νύχτα», είναι μια συν-δημιουργία της ηθοποιού Σαλώμης Ιεροπούλου και του συνθέτη Σάββα Σάββα.