Έκκληση Γιολίτη προς τους νέους να υπακούουν στα διατάγματα.

«Μαγκιά είναι να είμαστε νομοταγείς και να υπακούμε στα διατάγματα».

Έκκληση προς τους νέους να υπακούν στα διατάγματα που αφορούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, απηύθυνε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Έμιλυ Γιολίτη.

Η κ. Γιολίτη που πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στη γενέτειρα των προπάππων της, Γιόλου, μετά από πρόσκληση του κοινοτικού συμβουλίου, ανέφερε πως είναι σημαντικό όλοι και όχι μόνο οι νέοι, αλλά ειδικά οι νέοι, να αντιληφθούν ότι η

«μαγκιά είναι να είμαστε νομοταγείς και να υπακούμε στα διατάγματα, αλλά και να μην θέτουμε σε κίνδυνο τις ζωές των συμπολιτών μας».

Σχετικά με την εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου η Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε πως τα στατιστικά στοιχεία που αφορά τη συμμόρφωση μεταβάλλονται και τη μια μέρα τις περισσότερες καταγγελίες μπορεί να τις έχει η Πάφος και την άλλη εβδομάδα η Λεμεσός κ.λπ.

Η έκκληση, είπε, απευθύνεται παντού για να επιδείξουν υπευθυνότητα.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια συνέχισε, απευθύνουμε έκκληση προς τους πολίτες γιατί, όπως εξήγησε, η Αστυνομία, δεν μπορεί να είναι παντού, πρέπει να υπάρχει συστράτευση ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το γρηγορότερο δυνατό την πανδημία.

Κληθείς να σχολιάσει ανακοίνωση του Συνδέσμου Μοτοσικλετιστών σχετικά με τον περιορισμό στη διακίνηση τους σε συγκεκριμένες ώρες και μέρη, η κ. Γιολίτη δήλωσε πως δεν επιθυμεί οι οργανωμένοι μοτοσικλετιστές να είναι απέναντι από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά σύμμαχοι, «και είναι σύμμαχοι της Πολιτείας και της Αστυνομίας στην καλλιέργεια μιας σωστής οδικής συμπεριφοράς των πολιτών».

Πρόσθεσε πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας εξέδωσε αυτό το διάταγμα θέλοντας να βρει μια λύση σε ένα θέμα που τίθεται από μεγάλη μερίδα των συμπολιτών μας, το θέμα της οχλαγωγίας, της ηχορύπανσης.

«Είμαι σίγουρη», συνέχισε, «πως ο Αρχηγός έκανε την κατ οίκον εργασία του για να δει ότι είναι αναλογικά τα μέτρα τα οποία έβαλε στο διάταγμα και θα παρακολουθούμε την κατάσταση».

Αναφορικά με τη διαφθορά στο αστυνομικό σώμα και με αφορμή πρόσφατο περιστατικό, η κ. Γιολίτη είπε ότι “» διαφθορά είναι καταδικαστέα παντού και πόσο μάλλον στις τάξεις της Αστυνομίας, που είναι το κατεξοχήν όργανο για την εφαρμογή των κανονισμών των Νόμων και του Κράτους».

Πρόσθεσε πως η θέση της από την αρχή, ήταν «μηδενική ανοχή στη διαφθορά και αυτό φαίνεται εξάλλου από τις πρόσφατες εξελίξεις».

Ερωτηθείς για τους παράνομους μετανάστες στον Αστρομερίτη, η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως όσον αφορά το δικό της κομμάτι και το Υπουργείο της, το θέμα που τους αφορά είναι η φύλαξη των συνόρων, σημειώνοντας πως πρέπει οπωσδήποτε να φυλάσσονται τα σύνορα μας.

Είπε ακόμη πως το Υπουργείο της θα βρίσκεται σε συντονισμό και μαζί με το Υπουργείο Εσωτερικών, την Αστυνομία, τη Λιμενική και την Εθνική Φρουρά, ώστε να δουν «πώς μπορούμε καλύτερα να προφυλάξουμε τα σύνορα μας».

Σχετικά με τις πρώτες εβδομάδες στο Υπουργείο και πώς βλέπει τα πράγματα μετά την ανάληψη των καθηκόντων της ως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης η κ. Γιολίτη ανέφερε πως το Υπουργείο του οποίου προΐσταται είναι “υδροκέφαλο” αφού, όπως σημείωσε, έχει την Αστυνομία, τα Δικαστήρια, και τις Φυλακές, προσθέτοντας πως είναι πολλές οι αρμοδιότητες της και μεγάλες οι ευθύνες.

«Προσπαθώ κάθε μέρα να φανώ αντάξια της μεγάλης τιμής που μου έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», είπε, σημειώνοντας πως προσπαθεί να υπηρετήσει τη δικαιοσύνη με αφοσίωση αλλά και με ενσυναίσθηση.

Περιήγηση στη Γιόλου.

Η κ. Γιολίτη στο πλαίσιο της επίσκεψης της στη Γιόλου συναντήθηκε με το Κοινοτικό Συμβούλιο της κοινότητας, ενώ περιηγήθηκε στο Μουσείο Λαϊκής Παράδοσης που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Κ.Σ. Γιόλου, του Αναπτυξιακού Συλλόγου και του Κέντρου Νεότητας.

Στην Υπουργό Δικαιοσύνης προσφέρθηκε το βιβλίο του Χριστάκη Γ. Παπανικολάου, από τον ίδιο τον συγγραφέα, υπό τον τίτλο Χρύσανθος Τιτουλάριος Επίσκοπος Τριμυθούντος από τη Γιόλου ( Κωνσταντινούπολη περίοδος 1821- 1859).

Επίσης η κ. Γιολίτη επισκέφτηκε την έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάζεται δίπλα από το οίκημα του Κοινοτικού Συμβουλίου Γιόλου, την εκκλησία της κοινότητας, αλλά και το σπίτι όπου μεγάλωσε η προγιαγιά της.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε τη συγκίνηση της.

"Είμαι πολύ συγκινημένη που είμαι στη γενέτειρα των προπάππων μου, και πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω το Κ.Σ. Γιόλου για την πρόσκληση που μου απηύθυνε”, είπε και αναφέρθηκε στο γενεαλογικό της δέντρο.

Ακολούθως το Κ.Σ. Γιόλου πρόσφερε αναμνηστικό δώρο στην Υπουργό Δικαιοσύνης και κεραστικά από τα παραδοσιακά προϊόντα της Γιόλου.

Τις ευχαριστίες του για την αποδοχή της πρόσκλησης και την επίσκεψη της στη Γιόλου απηύθυνε και ο πρόεδρος του Κ.Σ. Γιόλου Σταύρος Βραχνός.

Πηγή: ΚΥΠΕ