Εντοπίστηκε το ένα sms, ψάχνουν και δεύτερο.

Τα κομμάτια του παζλ, ώστε να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη το απόγευμα της Τρίτης στην οικία στα Κλαυδία, όπου εκτυλίχθηκε η οικογενειακή τραγωδία, προσπαθούν να στήσουν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, οι οποίοι διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Στο επίκεντρο των ερευνών οι ισχυρισμοί του 23χρονου, από το όπλο του οποίου έπεσε νεκρή η αδελφή του Μαρία Χάρπα, 21 ετών, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ενώ καθάριζε το G3 του, αυτό εκπυρσοκρότησε.

Ο 23χρονος είχε αναφέρει στους αστυνομικούς πως είχε πάει σε προγραμματισμένη βολή, κατά τη διάρκεια της οποίας το όπλο του παρουσίασε εμπλοκές και συμβουλεύτηκε από τον οπλουργό της μονάδας του να το καθαρίσει όταν επιστρέψει στο σπίτι.

Από τις προκαταρκτικές εξετάσει που διενεργήθηκε από τον διοικητή της μονάδας, διαφάνηκε πως η συγκεκριμένη μονάδα δεν είχε προγραμματισμένη βολή, ενώ ο 23χρονος είχε πάει για βολή τον Μάιο και τον Οκτώβριο κλήθηκε ως έφεδρος.

Μάλιστα ισχυρίστηκε πως είχε αποστείλει και μήνυμα για διακίνηση, το οποίο ωστόσο το διέγραψε.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που προκύπτουν από τις έρευνες, ο 23χρονος φαίνεται πως είχε μεταβεί στο πεδίο βολής και όταν ενημερώθηκε πως δεν είχε βολή, επέστρεψε στο σπίτι του, όπου καθάριζε το όπλο του.

Τα όσα ισχυρίζεται ο 23χρονος, καλείται να διερευνήσει η Αστυνομία η οποία έχει επεκτείνει τις έρευνες της στην Εθνική Φρουρά, μέλη της οποίας δίνουν καταθέσεις, ενώ ο νεαρός προέβη το πρωί σε υποδείξεις σκηνών.

Παράλληλα, σε ότι αφορά το ερώτημα γιατί το όπλο του ήταν έμφορτο, ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν το γνώριζε.

Από τις έρευνες στην οικία του 23χρονου, εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ο στρατιωτικός εξοπλισμός του, ανάμεσα στον οποίο και ένα σακούλι νάιλον σφραγισμένο που περιέχει 200 σφαίρες 7,62 χλ.

Το εν λόγω σακούλι έφερε μια τρύπα στο πάνω μέρος και από την καταμέτρηση που έγινε, διαπιστώθηκε ότι έλειπαν οκτώ σφαίρες.

Σημειώνεται πως το εν λόγω σακούλι με τις σφαίρες που χρεώνονται όλοι οι έφεδροι που έχουν στην κατοχή τους όπλο, φέρει σημείωμα, το οποίο αναφέρει πως απαγορεύεται να ανοιχτεί, εκτός στην περίπτωση που δοθούν οδηγίες από την μονάδα τους.

Οι ανακριτές της υπόθεσης συνεχίζουν τις έρευνες και προσπαθούν να διασταυρώσουν κάθε ισχυρισμό, ενώ μέσα από καταθέσεις και εξετάσεις επιχειρούν να απαντήσουν στα ερωτήματα που προκύπτουν.

Tι κατάθεσε η χαροκαμένη μητέρα και ο αρραβωνιαστικός της Μαρίας.

Για κατάθεση κλήθηκε και η μητέρα του 23χρονου, η οποία υπέστη σοκ, αναφέροντας πως κατά τον ουσιώδη χρόνο, είχε μεταβεί στην κουζίνα για να πιεί νερό, ενώ προηγουμένως είχε δει τον γιο της να καθαρίζει το όπλο.

Είπε ακόμα ότι άκουσε τον πυροβολισμό και έτρεξε στο σαλόνι όπου αντίκρισε την κόρη της στο πάτωμα θανάσιμα τραυματισμένη, ενώ ανέφερε ότι οι σχέσεις των δύο αδελφών ήταν καλές και ότι δεν υπήρχε οποιαδήποτε ένταση μεταξύ τους.

Κατάθεση λήφθηκε και από τον αρραβωνιαστικό της 21χρονης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων στους ανακριτές ότι οι σχέσεις του και της οικογένειας του ήταν πολύ καλές με την οικογένεια της κοπέλας αλλά και με τον αδελφό της.

Η μαρτυρία της μητέρας κρίνεται πολύ σημαντική, αφού ήταν το μοναδικό πρόσωπο που βρισκόταν στην οικία και είναι αυτή που γνωρίζει εάν είχε προηγηθεί οτιδήποτε και ποιες ήταν οι κινήσεις των δύο παιδιών της.

Στο μεταξύ ο 23χρονος εξετάστηκε χθες από ψυχίατρο, ο οποίος έκρινε πως έχει πλήρη επίγνωση των πράξεων του.

Την ίδια ώρα, καθοριστικής σημασίας κρίνονται τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης επί της σορού της 21χρονης, τα οποία σε συνδυασμό με τον βαλλιστικό έλεγχο, θα δώσουν απαντήσεις σε ερωτήματα και θα ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση.