Και δεύτερο κρούσμα σε γιατρό στον προσωρινό Σταθμό Αιμοδοσίας στην Πάφο.

Επαγγελματίας υγείας του Προσωρινού Σταθμού Αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του ΓΝ Πάφου είναι ακόμα ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα που σχετίζεται με το ΓΝ Πάφου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ από την Διεύθυνση του ΓΝ Πάφου, αποτελεί το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα μετά την διάγνωση αιμολήπτριας του ίδιου Σταθμού Αιμοδοσίας.

Κατόπιν τούτου, συνεχίζεται σήμερα για 2η ημέρα η αναστολή της λειτουργίας του Προσωρινού Σταθμού Αιμοδοσίας του Κέντρου Αίματος του ΓΝ Πάφου που στεγάζεται στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στην Πάφο.

Θα ακολουθηθεί το πρωτόκολλο για απολύμανση στους χώρους του Προσωρινού Σταθμού Αιμοδοσίας ενώ συνεχίζεται η δειγματοληπτική εξέταση και από τους άλλους τέσσερις αιμολήπτες του Προσωρινού Σταθμού.

Παρά την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Προσωρινού Σταθμού Αιμοδοσίας του ΓΝ Πάφου εντούτοις δεν προκύπτει πρόβλημα γιατί το Τμήμα Αιμοδοσίας είναι Παγκύπριο.

Στο μεταξύ χτες κατέφθασε εξοπλισμός στο κρατικό νοσηλευτήριο της Πάφου για το Θάλαμο Νοσηλείας Ύποπτων Περιστατικών.

Στον εξοπλισμό συγκαταλέγεται υπέρηχος, μόνιτορ παρακολούθησης των ζωτικών σημείων, απιδινωτής, πιεσόμετρα, οξύμετρα και θερμόμετρα.

Οι διαδικασίες για την καλύτερη οργάνωση του Κέντρου Βραχείας Νοσηλείας Διαλογής και του Θαλάμου Νοσηλείας Ύποπτων Περιστατικών θα συνεχιστούν και σήμερα, όπως και η εκπαίδευση του προσωπικού που θα εργαστεί σ’ αυτά τα δύο νευραλγικά σημεία.

Το Κέντρο Βραχείας και Διαλογής Νοσηλείας θα βρίσκεται στον Β’ όροφο του κρατικού νοσηλευτηρίου και συγκεκριμένα θα στεγαστεί στον χώρο ψυχικής υγείας με απευθείας πρόσβαση απ’ έξω ώστε να φθάνουν τα ασθενοφόρα.

Αυτό αναμένεται να λειτουργήσει το Σάββατο.

Επιπρόσθετα η Κλινική Νοσηλείας Ύποπτων Περιστατικών θα βρίσκεται στον Γ’ όροφο στον πρώην παθολογικό θάλαμο.

Τα δύο τμήματα θα στελεχωθούν από ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων που ήδη εργάζονται στο κρατικό νοσηλευτήριο της πόλης, από εξασκούμενους και ειδικευόμενους ιατρούς που επίσης εργάζονται στο Νοσοκομείο, αλλά και από ιδιώτες ιατρούς που έχουν εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσουν.