Μερικά κόλπα για να φτιάξει η διάθεση σας

Είναι πεσμένη η ψυχολογία σας; Εμείς σας βρήκαμε 7 τρόπους για να φτιάξει αμέσως η διάθεση σας.

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας, το άγχος, τα προβλήματα υγείας κλπ είναι μόνο μερικοί λόγοι για τους οποίους η διάθεση μας μπορεί να πέσει στα τάρταρα. Έτσι, η ψυχολογία μας επιβαρύνεται.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ορισμένοι απλοί και σωτήριοι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να φτιάξουμε τη διάθεση μας σύμφωνα με το «msn ευ ζην».

1) Ξεκούραση και άσκηση

Προσπαθήστε να χαρίσετε στον εαυτό σας ώρες ανάπαυσης και ύπνου και όσο το επιτρέπει ο καιρός υιοθετήστε έστω και μια ελαφριά μορφή άσκησης όπως περπάτημα στη θάλασσα ή γυμναστική για τους πιο μυημένους. Η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης, της ορμόνης που ευθύνεται για την καλή διάθεση.

2) Ύπνος

Ο ύπνος αποτελεί το καλύτερο προληπτικό όπλο ενάντια στο στρες. Μάλιστα, όπως ανακάλυψαν ερευνητές από το Ερευνητικό Κέντρο για την Επιδημιολογία του Ύπνου στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, τα άτομα με διαταραχές του ύπνου, όπως η υπνική άπνοια, έχουν πενταπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σύγκριση με όσα περνούν ήσυχες νύχτες στην αγκαλιά του Μορφέα.

3) Κατανάλωση φρούτων και λαχανικών

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Warwick και το Dartmouth College στη Μ. Βρετανία βρήκαν, ότι όσοι καταναλώνουν περίπου 80 γραμμάρια φρούτων και λαχανικών την ημέρα εμφανίζουν υψηλά ποσοστά ψυχικής ευημερίας.

4) Έκθεση στον ήλιο

Η έλλειψη ηλιακού φωτός μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη βιταμίνης D και μελέτη του 2008 που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Archives of General Psychiatry έδειξε ότι τα επίπεδα βιταμίνης D ήταν 14% χαμηλότερα σε άτομα με κατάθλιψη. Χρειάζεται να εκτεθείς αρκετή ώρα στον ήλιο, για να γίνουν οι αντιδράσεις που οδηγούν στη σύνθεση της βιταμίνης D, σύμφωνα με τον Ρέινολντ Βίεθ, διατροφολόγο.

5) Ενυδάτωση

Ακόμη και λίγο αφυδατωμένος να είναι κανείς, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα κόπωσης, έλλειψης προσοχής και κακής διάθεσης. Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερού την ημέρα.

6) Γέλιο

Το γνωστό "If you wanna be happy, be" μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο! Έρευνα του πανεπιστημίου Loma Linda δείχνει ότι το γέλιο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της κορτιζόλης στον οργανισμό. Ακόμη και ένα χαμόγελο μπορεί να κάνει τη διαφορά και να μειώσει το στρες. Ακόμη και αν δεν σας "βγαίνει" να χαμογελάσετε, προσπαθήστε. Στο τέλος θα νιώσετε πολύ καλύτερα.

7) Διασκέδαση

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κλειστούμε στο σπίτι βλέποντας τηλεόραση. Εκμεταλλευτείτε τα σαββατοκύριακα για μικρές εξορμήσεις ή κανονίστε κάτι ήσυχο ακόμα και μέσα στη βδομάδα. Ένα θερινό σινεμά, ένα ποτό κοντά στη θάλασσα με φίλους ή οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα σας επιτρέψει να περάσετε καλά και να ηρεμήσετε, θυμίζοντας κάτι από καλοκαιρινές διακοπές.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ