Γιατί παχαίνουμε το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι εξαιτίας των διακοπών τα κιλά μας αντί να μείνουν σταθερά αυξάνονται.

Συνήθως πριν το καλοκαίρι ξεκινάμε διατροφή έτσι ώστε να χάσουμε κάποια περιττά κιλά για να εμφανιστούμε στην παραλία. Όμως, ειδικότερα μετά τις διακοπές ανεβαίνουμε στη ζυγαριά και η αλήθεια παθαίνουμε ένα μικρό σοκ. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Σύμφωνα με διατροφολόγους – διαιτολόγους αυτό συμβαίνει γατί το καλοκαίρι υιοθετούμε άλλους ρυθμούς που επηρεάζουν τη διατροφή μας.

Όπως υπογραμμίζει το «msn ευ ζην», ειδικά στις διακοπές χαλαρώνουμε, πίνουμε περισσότερο και τρώμε πιο αργά το βράδυ. Επίσης, το γεγονός ότι επιλέγουμε το εκτός σπιτιού φαγητό, συνεπάγεται περισσότερο λίπος καθώς τα τηγανιτά, οι μεζέδες αλλά και τα παγωτά εκτός από νόστιμα έχουν πολλές θερμίδες.

Ειδικότερα το καλοκαίρι:

1) Ξεφεύγουμε από τις διατροφικές μας συνήθειες, τρώμε μεγάλες ποσότητες σε λιγότερα γεύματα, το μεσημεριανό το τρώμε το απόγευμα ή πολλές φορές τρώμε μία φορά την ημέρα, και συνήθως το βράδυ.

2) Είμαστε περισσότερο εκτεθειμένοι σε ποικιλία πολυθερμιδούχων τροφίμων, όπως μεζεδάκια, χυμούς, παγωτά, και λιγότερο προσεκτικοί στις διατροφικές επιλογές.

3) Τρώμε καταναλώνοντας φαγητά που είναι νόστιμα και αλλά έχουν αυξημένες θερμίδες.

4) Πίνουμε περισσότερα αλκοολούχα ποτά, σακχαρούχα ροφήματα και φρουτοχυμούς.

5) Δεν αντισταθμίζουμε τις επιπλέον θερμίδες που προσλαμβάνουμε με ανάλογη σωματική άσκηση ( το κολύμπι στη θάλασσα με κουβεντούλα δεν αρκεί).

6) Δεν χρησιμοποιούμε ζυγαριά για να μετράμε με το βάρος μας και φοράμε πιο άνετα ρούχα, οπότε δεν αντιλαμβάνεται εγκαίρως ότι πήρατε κιλά.

Και επειδή η ζυγαριά στις διακοπές είναι απαγορευμένη, αντιλαμβανόμαστε ότι πήραμε περισσότερα κιλά όταν προσπαθήσουμε να βάλουμε το αγαπημένο μας τζιν και τότε συνειδητοποιούμε ότι κουμπώνειμετά δυσκολίας.

Μην αγχωθείτε όμως! Ξεκινάμε δίαιτα από.. Σεπτέμβρη!

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ