Η παράξενη είδηση της ημέρας – Σκύλος έπεσε στον Ειρηνικό και σώθηκε

Το γύρο του διαδικτύου κάνει η Luna, η σκυλίτσα που έπεσε στον Ειρηνικό ωκεανό και κολυμπούσε για μέρες.

Η Luna είχε πέσει από την βάρκα του ψαρά και αφεντικού της, Nick Hayworth, πριν από 5 εβδομάδες περίπου. 

Ο Nick είχε βγει για ψάρεμα στα ανοιχτά του San Clemente στη δυτική ακτή των Η.Π.Α. και είχε πάρει μαζί του και τη Luna, η οποία γλίστρησε και έπεσε στο νερό.

Σύμφωνα με το ABC news, ο ιδιοκτήτης της, αφού δε μπορούσε να την εντοπίσει, πήγε στις αρχές για να δηλώσει την εξαφάνιση της σκυλίτσας, ενώ παράλληλα υποστήριζε πως η Luna είναι δεινή κολυμβήτρια και ότι σίγουρα θα προσπαθούσε να φτάσει στη στεριά.

Παρ’ όλα αυτά, πέρασαν πάρα πολλές μέρες και η Luna δεν έδινε σημεία ζωής και έτσι ο ιδιοκτήτης της απελπίστηκε.

Μετά από 5 εβδομάδες, το αφεντικό της επιβεβαιώθηκε, καθώς ο σκύλος κολύμπησε μέχρι την ακτή και βρέθηκε σε στρατιωτική βάση του ναυτικού των Η.Π.Α στην Καλιφόρνια, περίπου 130 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που εξαφανίστηκε. Η Luna καθόταν στην ακτή όταν την εντόπισαν οι στρατιώτες.

Παρ’ όλη τη ταλαιπωρία της, η Luna εξετάστηκε από γιατρούς, οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι χαίρει άκρας υγείας και ότι μάλλον τόσες μέρες τρεφόταν με ποντίκια για αυτό και δεν ήταν υποσιτισμένη.

Το απίστευτο, όμως, με αυτή την ιστορία είναι πως η σκυλίτσα κατάφερε να κολυμπήσει τόσο μεγάλη απόσταση και πως επιβίωσε με αυτές τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Η Luna πλέον έχει ανακηρυχτεί σε τετράποδη ηρωίδα και όχι άδικα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ