Η Παράξενη Είδηση της Ημέρας – Απαγορεύτηκε η Χιονάτη στο Κατάρ

Αυστηρώς ακατάλληλο φαίνεται να κρίθηκε το παιδικό παραμύθι η «Χιονάτη και οι Εφτά Νάνοι» στο Κατάρ.

Οι υπεύθυνοι του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Συμβουλίου του Κατάρ ζήτησαν να αποσυρθεί το συγκεκριμένο παραμύθι.

Ο λόγος; Το παιδικό βιβλίο απομακρύνθηκε από τη βιβλιοθήκη ενός σχολείου γιατί οι εικόνες που περιείχε κρίθηκαν άσεμνες και απρεπείς, σύμφωνα με το Συμβούλιο.

Το Συμβούλιο προέβηκε σε απόσυρση του βιβλίου μετά από καταγγελία του πατέρα ενός από τους μαθητές που φοιτούν στο Διεθνές Σχολείο SEK, ένα ισπανικό ίδρυμα που βρίσκεται στην πρωτεύουσα του Κατάρ, τη Ντόχα.

Σύμφωνα με τον πατέρα που έκανε την καταγγελία, το παιδικό παραμύθι των εκδόσεων Penguin Kids περιείχε άσεμνες εικόνες και φράσεις με σεξουαλικά υπονοούμενα, όπως γράφει η Αραβική Εφημερίδα Al Sharq.

Παράλληλα, ο πατέρας δήλωσε πως το συγκεκριμένο παραμύθι προσβάλλει και τα «χρηστά ήθη».

Η λυκειάρχης του σχολείου, Βίβιαν Αρίφ, ενήργησε αμέσως και απέσυρε το παραμύθι από το σχολείο και διαβεβαίωσε τους γονείς πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί ξανά.

Στο Κατάρ, επίσης, πριν από λίγες εβδομάδες απαγορεύτηκε η προβολή της ταινίας το «Κορίτσι από τη Δανία» που είναι βασισμένη στην ιστορία της τρανσέξουαλ Λίλι Έλμπε. Η απαγόρευση έγινε μετά από διαμαρτυρία των χρηστών του διαδικτύου, οι οποίοι δήλωναν πως η ταινία ήταν «έκλυτη».

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ