Τι πρέπει να ξέρεις πριν κόψεις αφέλειες

Ήρθε ο καιρός να κάνεις μια αλλαγή, είτε γιατί δεν είσαι καλά ψυχολογικά είτε γιατί χώρισες είτε γιατί έτσι θέλεις ρε παιδί μου!

Και ποιος θα την πληρώσει; Τα μαλλιά σου βέβαια! Εμείς οι γυναίκες έχουμε ένα ιδιαίτερο τρόπο να ξεσπάμε πάνω στα μαλλιά μας οτιδήποτε και να μας συμβαίνει.

Είναι το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο νου όταν ακούμε τη λέξη αλλαγή. Έτσι και αλλιώς μια αλλαγή που και που δεν έβλαψε ποτέ κανένα, αντίθετα αναπτερώνει το ηθικό, ανεβάζει τη διάθεση και αυξάνει την αυτοπεποίθηση.

Αν, λοιπόν, ήρθε η ώρα να προχωρήσεις σε μια ανανέωση και σκέφτεσαι τι ακριβώς θα σου ταίριαζε εμείς έχουμε τη λύση.

Κόψε αφέλειες! Δεν είναι τεράστια αλλαγή αλλά σίγουρα θα ενθουσιαστείς και θα σου αλλάξει τη διάθεση.

Απλά εμείς θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές πριν πάρεις την απόφαση. Τι πρέπει να ξέρεις, λοιπόν, για τις αφέλειες; Αυτές είναι οι απαντήσεις:

1) Χρειάζεσαι χρόνο για να τις περιποιείσαι: Οι αφέλειες, για να δείχνουν ωραίες και να κολακεύουν το πρόσωπο, θέλουν χρόνο. Μπορείς να τις πιάνεις όταν πέφτεις για ύπνο και να αφιερώνεις 5-10 λεπτά κάθε μέρα για να τις περιποιείσαι. Επίσης, πρέπει να κόβονται συχνά και να διατηρούνται στο σωστό μήκος.

2) Μακραίνουν γρήγορα: Οι επισκέψεις στον κομμωτή σου θα αυξηθούν αν αποφασίσεις να κόψεις αφέλειες. Οι αφέλειες μακραίνουν πιο γρήγορα από τα υπόλοιπα μαλλιά. Αυτό συμβαίνει γιατί όταν κόβεις τη τρίχα αυτή δυναμώνει και μακραίνει γρήγορα. Γι’ αυτό πρόσεξε μη σε τυφλώνουν!

3) Μην κόβεις τις αφέλειες μόνη σου: Επειδή είπαμε ότι μακραίνουν γρήγορα, υπάρχουν πολλές γυναίκες που τις κόβουν μόνες τους. Αυτό είναι λάθος. Μην βάζεις ψαλίδι στα μαλλιά σου, εκτός αν είσαι κομμώτρια και ξέρεις τι κάνεις. Οι αφέλειες πρέπει να φαίνονται ωραίες και περιποιημένες γι’ αυτό χρειάζεσαι ένα ειδικό.

4) Σγουρά μαλλιά: Οι αφέλειες ταιριάζουν γάντι ακόμα και στα σγουρά μαλλιά. Απλά πρέπει να ξέρεις ότι θα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να τα περιποιείσαι, αλλά και χρήματα καθώς θα θέλεις ειδικά προϊόντα styling. Αν είσαι διευθετημένη να θυσιάσεις χρόνο και χρήματα τότε εμπρός. Αν έχεις σγουρά μαλλιά οι αφέλειες θα σε κάνουν ακόμα πιο εντυπωσιακή.

5) Οι αφέλειες και οι κότσοι ταιριάζουν τέλεια: Μπορείς να τις συνδυάσεις με ένα ατημέλητο κότσο ή με μια αλογοουρά και θα δεις ότι το αποτέλεσμα θα είναι εντυπωσιακό. Αν θέλεις μπορείς να κυκλοφορείς και συνέχεια έτσι!

6) Αφαιρούν χρόνια: Αν είσαι σε φάση που θέλεις να κρύψεις χρόνια και το Botox δεν είναι μια από τις μεθόδους που θα ήθελες να χρησιμοποιήσεις (όχι ακόμα τουλάχιστον) μπορείς να κόψεις αφέλειες. Οι αφέλειες έχουν τη δυνατότητα να σε κάνουν να μικροδείχνεις, καθώς σου αφαιρούν 2-3 χρονάκια. Προσοχή, όμως, γιατί οι πολύ πυκνές αφέλειες θα σε δείχνουν πάρα πολύ μικρή γι’ αυτό μην το παρακάνεις και χρειάζεται να δείχνεις ταυτότητα μετά!

7) Διάλεξε προσεχτικά πιο είδος σου ταιριάζει: Μπορείς να κάνεις μια έρευνα στο διαδίκτυο για το είδος αφέλειας που σου ταιριάζει ή ακόμα κάτι πιο αποτελεσματικό μπορείς να ρωτήσεις τον κομμωτή σου. Ο ειδικός θα σου προτείνει το κατάλληλο είδος, σύμφωνα με το πρόσωπο σου.

8) Σταμάτα να σκέφτεσαι και καν’ το! Παρά τα αρνητικά, τα θετικά είναι αρκετά έτσι ώστε να σε πείσουν. Εξάλλου μη ξεχνάς ότι είναι μαλλιά και μακραίνουν γι’ αυτό μη το σκέφτεσαι άλλο και τόλμησε. Μια μικρή ανανέωση είναι πάντα καλοδεχούμενη!

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ