
Οι 7 πιο περίεργες απαγορεύσεις παγκόσμια
- Published Date

Κάθε χώρα έχει τους δικούς της νόμους, παραδόσεις και έθιμα.
Στην προσπάθεια, λοιπόν, κάποιων κρατών να διαφυλάξουν τις πεποιθήσεις τους, έτσι ώστε να προστατεύσουν τους πολίτες τους, οδηγήθηκαν σε κάποιες περίεργες απαγορεύσεις.
Εμείς βρήκαμε μερικούς παράξενους νόμους και σας τους παρουσιάζουμε:
1)Κίνα: στην Κίνα απαγορεύεται το γιασεμί.
Ναι καλά διαβάσατε. Το γιασεμί είναι απαγορευμένο λουλούδι στην Κίνα και ο λόγος; Η «Επανάσταση του Γιασεμιού». Η συγκεκριμένη επανάσταση έγινε στη Τυνησία και μετά από αιματηρές εκδηλώσεις που προκάλεσαν τεράστια αναταραχή στην Κίνα, το καθεστώς «έπεσε». Έτσι, λοιπόν, η Κίνα αποφάσισε να απαγορεύσει και το συγκεκριμένο λουλούδι, εκτός από τις διαδηλώσεις που σχετίζονταν με εκείνη επανάσταση. Επίσης, δεν επιτρέπεται να γίνεται αναφορά στο γιασεμί σε ποιήματα, τραγούδια κλπ.
2)Δανία: Η Δανία, με τη σειρά της, απαγόρευσε τις διαφημίσεις τροφίμων εμπλουτισμένων με βιταμίνες.
Γιατί έγινε αυτό; Ο λόγος είναι απλός: οι αρχές της χώρας μετά από έρευνες και ενδείξεις κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος καταναλώνει πολλές τροφές εμπλουτισμένες με βιταμίνες . Έτσι αποφάσισαν να απαγορεύσουν τις διαφημίσεις για τα συγκεκριμένα τρόφιμα, αν και επιτρέπεται η πώληση τους.
3)Σαουδική Αραβία: Αν είστε fan της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου μην γίνετε μόνιμος κάτοικος της Σαουδικής Αραβίας.
Γιατί; Επειδή οι κάτοικοι απαγορεύεται να γιορτάσουν τη συγκεκριμένη μέρα. Αυτό γίνεται, γιατί σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας, η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου παραβιάζει τις μουσουλμανικές πεποιθήσεις. Έτσι, για να προφυλάξουν τους κατοίκους, απαγορεύτηκε να πωλείται και να υπάρχει οτιδήποτε κόκκινο σε ανθοπωλεία και μαγαζιά με είδη δώρων εκείνη τη μέρα.
4)Ιράν: Το Ιράν έχει προβεί σε ένα αρκετά παράξενο νόμο. Η χώρα εξέδωσε μια συγκεκριμένη λίστα με κουρέματα για τους κατοίκους.
Έτσι, λοιπόν, απαγόρευσε οποιοδήποτε άλλο κούρεμα που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα. Ο σκοπός αυτής τη απαγόρευσης είναι να προφυλάξει η κυβέρνηση τους Ιρανούς από τον «διεφθαρμένο» πολιτισμός της Ευρώπης.
5)Κίνα: Ο επόμενος νόμος θα σας φανεί περίεργος γιατί θα αναρωτηθείτε πώς μια χώρα, η οποία παράγει τα συγκεκριμένα προϊόντα τα απαγορεύει. Η Κίνα, λοιπόν, αποφάσισε να απαγορεύσει τις κονσόλες παιχνιδιών, παρόλο που οι περισσότερες κατασκευάζονται εκεί.
Γιατί γίνεται αυτό; Επειδή η κυβέρνηση φοβάται πως οι νέοι αντί να σκέφτονται τη μόρφωση τους θα σπαταλούν άσκοπα το χρόνο τους σε παιχνίδια. Ακόμα, υπήρχε μια ανησυχία για τους βίαιους τίτλους μερικών παιχνιδιών. Να σας ενημερώσουμε, όμως, ότι τελευταία η απαγόρευση άρθηκε.
6)Ρωσία: Στην Ρωσία, τώρα, απαγορεύεται το ντύσιμο και το κούρεμα emo.
Αυτή η απαγόρευση θεωρήθηκε απαραίτητη στη Ρωσία, καθώς, η κυβέρνηση ήθελε να μειώσει τα υψηλά ποσοστά αυτοχειρίας μεταξύ των εφήβων και έτσι κατάργησαν την εν λόγω μόδα.
7)Σαουδική Αραβία: Ακόμα μια παράξενη απαγόρευση από τη Σαουδική Αραβία. Και εκεί που είπαμε ότι μετά τον Άγιο Βαλεντίνο τι άλλο παράλογο θα απαγορεύσει η κυβέρνηση, ήρθε αυτός ο άγραφος νόμος και μας αποστόμωσε.
Στη Σαουδική Αραβία, απαγορεύεται να οδηγούν οι γυναίκες. Παρόλο που, όπως είπαμε, ο νόμος είναι άγραφος και δεν υπάρχει πουθενά, απαγορεύεται η οδήγηση στο γυναικείο φύλο. Έτσι, καμιά αρχή δεν εκδίδει άδειες οδήγησης στις γυναίκες, αποτελώντας τη μόνη χώρα με αυτή την απαγόρευση.
ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ