Αυτό θα πει πιστός φίλος...

Είναι περίπου τρεις εβδομάδες που ο μικρός Χουάνγκ Χουάνγκ (όνομα που έχει πάρει από οδηγούς λεωφορείων) έχει κλέψει στις καρδιές πολλών κατοίκων του Chengdu στην Κίνα. Ο σκύλος κάθε μέρα εμφανίζεται στη στάση του λεωφορείου, επιβιβάζεται και στη συνέχεια μυρίζοντας παντού, όλα τα καθίσματα, προσπαθεί να εντοπίσει το αφεντικό του που φαίνεται να τον έχει χάσει ή να τον έχει παρατήσει

Οι οδηγοί των λεωφορείων υποστηρίζουν ότι το πιστό σκυλί ξοδεύει δέκα ώρες περίπου την μέρα ψάχνοντας αλλά όταν πέφτει η νύχτα χάνεται στο σκοτάδι απογοητευμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σκύλος εμφανίζεται στη στάση στις οκτώ κάθε πρωί και συνεχίζει την αναζήτηση μέχρι περίπου στις έξι το απόγευμα και επιστρέφει ξανά το επόμενο πρωινό στην ίδια στάση του λεωφορείου για να ξεκινήσει και πάλι την αναζήτηση.

Μαρτυρίες λένε ότι ο Χουάνγκ Χουάνγκ ήταν μαζί με έναν άντρα πριν ο οποίος έχει εξαφανιστεί τον τελευταίο μήνα. Κάποιος από τους επιβάτες λέει ότι σκέφτεται να τον υιοθετήσει, αλλά θέλει πρώτα να περιμένει μήπως ο ιδιοκτήτης του επιστρέψει. «Ποιος δε θα ήθελε ένα τόσο πιστό σκυλί;» αναρωτιέται.