Οι πυρκαγιές μόνο θλίψη και οργή προκαλούν

Οι πρόσφατες πυρκαγιές μόνο θλίψη και οργή μπορούν να προκαλέσουν δήλωσε στο ΡΠ ο Πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαικών και διεθνών υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Ανδρέας Θεοφάνους.

Ο κ. Θεοφάνους είπε ότι και αυτή τη φορά διαπιστώθηκε ότι έχουμε βασική έλλειψηθεσμών αντιμετώπισης κρίσεων και ότι εάν δεν αλλάξουμε υπόδειγμα θα συνεχίσουμε να γινόμαστε μάρτυρες παρόμοιων αλλά και χειρότερων γεγονότων.

Χρειαζόμαστε ένα αποτελεσματικό κράτος τόνισε ο κ. Θεοφάνους και επεσήμανε ότι θα πρέπει παράλληλα να αλλάξουμε και την νοοτροπία μας σε προσωπικό επίπεδο προτάσσοντας το κοινό συμφέρον πάνω από το προσωπικό.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της Βρετανίας για την παραμονή ή αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο κ. Θεοφάνους είπε ότι η πολιτική δολοφονία της βουλευτού Τζο Κοξ άλλαξε τη δυναμική του δημοψηφίσματος με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί το όποιο αποτέλεσμα.

Ο κ. Θεοφάνους εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα διαλυθεί αλλά ότι θα πρέπει να αλλάξει ριζικά τον τρόπο προσέγγισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι λαοί υιοθετώντας ισοτιμία ανάμεσα στα μέλη της και περιορίζοντας τον ηγεμονικό ρόλο της Γερμανίας.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ