
Η σωστή δημοσιονομική διαχείριση είναι μια πτυχή των οικονομικών
- Published Date

Μπορεί η Κυβέρνηση να πέτυχε σε κάποιο βαθμό τη σωστή δημοσιονομική διαχείριση όμως αυτό είναι μια πτυχή των οικονομικών δήλωσε στο ΡΠ ο Οικονομολόγος Κυριάκος Δρουσιώτης.
Ο κ. Δρουσιώτης σχολιάζοντας την πρόσφατη έκθεση του οίκου αξιολόγησης DBRS σύμφωνα με την οποία η Κύπρος ακόμη δεν μπορεί να μπει σε επενδυτική βαθμίδα λόγω του μεγάλου όγκου μη εξυπηρετούμενων δανείων και του υψηλού δημόσιου και ιδιωτικού χρέους τόνισε ότι δεν χρειαζόμαστε κάποιον διεθνή οίκο για να κατανοήσουμε ότι η πραγματική οικονομία αντιμετωπίζει ακόμη προβλήματα.
Τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια επεσήμανε ο κ. Δρουσιώτης εάν δεν ληφθούν έγκαιρα και αποτελεσματικά μέτρα για τη μείωσή τους θα οδηγήσουν ξανά στην ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών γεγονός που δεν θα είναι ευχάριστο.
Ο κ. Δρουσιώτης τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να μειωθεί η ανεργία σε μονοψήφιο αριθμό ούτως ώστε να αρχίσει να κυκλοφορεί χρήμα στην αγορά.
Καταλήγοντας, ο κ. Δρουσιώτης, επεσήμανε την ανάγκη να δούμε ρεαλιστικά τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ακόμη η οικονομία του τόπου και να κάνουμε τις κινήσεις εκείνες που θα οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση πάνω σε σταθερές βάσεις, ενώ θα πρέπει οπωσδήποτε να θωρακίσουμε τη δημοκρατία για τους πολίτες.
ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ