Προσοχή: Αν δείτε το συγκεκριμένο μήνυμα στο Android κινητό σας μην το διαβάσετε

Οι ειδικοί θέλουν να επιστήσουν την προσοχή για κακόβουλο λογισμικό που προσβάλει συσκευές Android.

Περιοδικά τεχνολογίας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για κακόβουλο λογισμικό.

Ο λόγος; Το τελευταίο καιρό μήνυμα, που φθάνει σε κινητά Android σε όλο τον κόσμο, θεωρείται επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις συσκευές.

Πάρα πολλοί χρήστες που χρησιμοποιούν κινητά Android έχουν πέσει θύματα απάτης και χάκινγκ μέσω ενός mms.

Όταν πάρετε κάποιο παράξενο μήνυμα, να θυμάστε ότι αυτό το mms εμφανίζεται πάντα γραμμένο στο Αγγλικά και είναι σταλμένο από ένα τυχαίο κωδικό και τηλέφωνο χώρας του εξωτερικού. Το mms φθάνει με τίτλο Mms for you (mms για σένα) και ακολουθεί ένα συγκεκριμένο link http://www.mmsforyou [.] Net / mms.apk.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κανένας χρήστης δεν πρέπει να κλικάρει πάνω στο συγκριμένο mms καθώς πρόκειται για χάκερς και ο ιός θα εξαπλωθεί αστραπιαία στη συσκευή και μπορεί να διαγράψει όλα τα δεδομένα του κινητού. Παράλληλα, οι χάκερς θα έχουν πρόσβαση σε όλα τα προσωπικά μηνύματα και μπορούν να χρεώνουν το χρήστη με κλήσεις και sms.

Πιο συγκεκριμένα ακολουθήστε τις πιο κάτω συμβουλές για να είστε ασφαλείς:

  • Να μην επιλέγετε ποτέ ύποπτα μηνύματα που θα φθάνουν με την μορφή sms ή mms.
  • Πηγαίνετε στις ρυθμίσεις και πατήστε στην ενότητα security την επιλογή off και έτσι θα αποκλείσετε την εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές.
  • Να εγκαταστήσετε Antivirus για Android. Για επιπλέον ασφάλεια μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα Virtual Private Network (VPN).
  • Να αποφεύγετε τη σύνδεση σε άγνωστα δίκτυα Wi-Fi.
  • Να είστε επιφυλακτικοί σε οποιοδήποτε μήνυμα ή εφαρμογή σας έρχεται ως ειδοποίηση στο κινητό σας.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ