Έφτασε το πρώτο εύκαμπτο «έξυπνο» τηλέφωνο

Παρουσιάστηκε το πρώτο εύκαμπτο Smartphone, το όποιο παρέχει όλες τις ανέσεις.

Το πρώτο εύκαμπτο τηλέφωνο παρουσιάστηκε από Καναδούς ερευνητές με όλες τις ανέσεις που μπορεί να έχει ένα Smartphone, το οποίο μπορείς να το κάνεις ότι θέλεις.

Οι Καναδοί ερευνητές παρουσίασαν το ReFlex σε παγκόσμιο φόρουμ για την αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή.

Εκτός από εύκαμπτο, το νέο τηλέφωνο προσφέρει υψηλή ανάλυση, έγχρωμη οθόνη και σύνδεση Wi-Fi.

Το τηλέφωνο είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να παρέχει νέους τρόποι αλληλεπίδρασης με τους χρήστες και να το «νιώθουν» με αυτό τον τρόπο περισσότερο. Η οθόνη είναι αρκετά εξελιγμένη, καθώς έχει ενσωματωμένους αισθητήρες για να αντιλαμβάνεται καλύτερα τις κινήσεις του χρήστη.

Επιπλέον, ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο έχει το ReFlex είναι ότι σου προσφέρει την αίσθηση του βιβλίου. Όταν ο χρήστης λυγίζει το τηλέφωνο προς τα δεξιά, τότε οι σελίδες στην οθόνη του κινητού αρχίζουν να «ρολάρουν» προς τα αριστερά, όπως γίνεται όταν κρατάμε ένα βιβλίο.

Το ReFlex έχει χαρακτηριστικά από εμπορικά τηλέφωνα, όπως την οθόνη αφής, η οποία είναι 720p OLED της LG και «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα Android 4.4 Kit Kat.

Το εν λόγω τηλέφωνο δημιουργήθηκε στο Εργαστήριο Ανθρωπίνων Μέσων της Σχολής Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κουήνς στο Κίνγκστον του Οντάριο, ενώ επικεφαλής ήταν ο καθηγητής Ροέλ Βερτεγκάαλ.

Οι Καναδοί εκτιμούν ότι τέτοιου είδους τηλέφωνα θα κυκλοφορήσουν μέσα σε μια πενταετία και έτσι οι καταναλωτές θα μπορούν να τα έχουν στα χέρια τους.

Η Καναδική ομάδα ερευνητών που κατασκεύασε το ReFlex, έχει κάνει και στο παρελθόν προσπάθειες παρουσιάζοντας ένα απλό εύκαμπτο τηλέφωνο, το PaperPhone. Παράλληλα, παρουσίασε το πρώτο εύκαμπτο iPad, το PaperPad, και το TeleHuman, το πρώτο ψευδό-ολογραφικό σύστημα τηλεδιασκέψεων.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ