Στις 8 το βράδυ η παρουσίαση της Apple

Η αντίστροφη μέτρηση για την παρουσίαση των νέων συσκευών iPhones έχει ξεκινήσει, καθώς σε μερικές ώρες ξεκινά η μεγάλη παρουσίαση που οργανώνει η Apple στα κεντρικά της γραφεία, στο Cupertino της Καλιφόρνια.

Η διοργάνωση ξεκινά στις 8 το βράδυ, ώρα Ελλάδος. Ανάμεσα στα προϊόντα που ο τεχνολογικό κολοσσός αναμένεται να παρουσιάσει, ξεχωριστή θέση έχουν οι δύο νέες συσκευές iPhone. Από τη μία η νεότερη έκδοση της συσκευής που λογικά θα ακούει στο όνομα iPhone 5S. Από την άλλη, το περίφημο «φτηνό» iPhone για το οποίο πολύς λόγος έχει γίνει και αν οι φήμες επιβεβαιωθούν θα ονομάζεται iPhone 5c.

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, θέλουν τον αντικαταστάτη του iPhone 5 να ενσωματώνει τεχνολογικές αναβαθμίσεις καθώς και άλλες που στοχεύουν στην ασφάλεια. Λόγος γίνεται για πιθανό δέκτη αναγνώρισης αποτυπωμάτων που θα φιλοξενείται στο home button. Αναφορικά με το «φτηνό» iPhone 5c, πιστεύεται ότι θα κυκλοφορήσει σε 5 χρώματα. Τα τεχνολογικά του χαρακτηριστικά θα είναι σαφώς υποδεέστερα του μεγάλου του «αδελφού», με οθόνη Retina 4 ιντσών, επεξεργαστή A6 και κάμερα 8 mp.

Επιπλέον, κατά την παρουσίαση πιστεύεται ότι η Apple θα ανακοινώσει τη διάθεση της νέας έκδοσης του λειτουργικού iOS 7, μιας και τον Ιούνιο είχε γίνει διαθέσιμο σε έκδοση beta στους προγραμματιστές. Στον αντίποδα, η Apple δεν αναμένεται να μας δείξει κάποια νέα μοντέλα iPads ή υπολογιστές Macs.

Ερώτημα είναι αν θα δούμε το περίφημο «έξυπνο» ρολόι, iWatch, μιας και παρ’ όλες τις φήμες, πολλοί εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για μια παρουσίαση του σήμερα.