Champions League 12/04 (Προημιτελική Φάση)

Δύο επαναληπτικοί αγώνες για την προημιτελική φάση του Champions league σήμερα οι οποίοι αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον μιας και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων έχουν αφήσει ανοικτούς λογαριασμούς και στις 2 αναμετρήσεις.

REAL MADRID - WOLFSBURG

Η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Γερμανική Βόλσμπουργκ στο επαναληπτικό του 2-0 και καλείται να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα αν θέλει να βρεθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης για 6η συνεχόμενη σεζόν. Η παρέα του Κριστιάνο Ρόνάλτο ήταν σαν να μην παρουσιάστηκε ποτέ στον πρώτο αγώνα στην Wolgswagen Arena και ηττήθηκε μοιραία με 2-0 από τους κατά πολύ ανώτερους το βράδυ εκείνο Γερμανούς. Η Βολσμπουργκ μάλιστα είχε αρκετές ευκαιρίες να καθαρίσει με τρίτο γκολ σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Μαδριλένοι πάντως φαντάζουν μέσα από την δυναμική τους αν βρεθούν σε καλή μέρα, ικανοί να ανατρέψουν οποιοδήποτε αποτέλεσμα ειδικά στην δική τους έδρα και αυτό θα επιδιώξουν να κάνουν απόψε. Από την άλλη οι Γερμανοί πάνε στο Σαντιάγο Μπερναμπέου για να διαφυλάξουν το μεγάλο προβάδισμα που πήραν στο πρώτο παιχνίδι σε ένα ενενηντάλεπτο που το έργο τους θα γίνει φυσικά ευκολότερο αν καταφέρουν να σκοράρουν, μιας και μια τέτοια εξέλιξη θα αυξήσει το όριο τερμάτων που θα χρειάζονται οι Ισπανοί για να προκριθούν στα 4.

Η ομάδα της Ρεάλ έχει φτάσει στους 8 αποκλείοντας στην φάση των 16 την Ιταλική Ρόμα με 2νίκες 2-0 εντός και εκτός. Η Βόλσμπουργκ από την μεριά της έχει αποκλείσει επίσης με 2 νίκες την ομάδα της Γκέντ 2-3 εκτός και 1-0 στην Γερμανία.

MAN CITY - PSG

Μεγάλο παιχνίδι αναμένεται να γίνει και στο Etihad απόψε ανάμεσα σε Μαντσεστερ Σίτι και Παρι Σαιντ Ζερμαιν αφού οι δύο ομάδες άφησαν ορθάνοικτους λογαριασμούς μετά το ισόπαλο 2-2 του πρώτου αγώνα στο Παρίσι. Ένα αποτέλεσμα πάντως που επιτρέπει στην Αγγλική ομάδα να ξεκινήσει την σημερινή αναμέτρηση από την θέση του οδηγού χωρίς αυτό να λέει και πολλά μιας και απέναντι της έχει την πανίσχυρη φέτος Παρί που έδειξε πως μπορεί να κτυπήσει νίκη και πρόκριση σε οποιαδήποτε έδρα απέναντι σε οποιαδήποτε ομάδα. Η παρέα του Ζλάταν δεν κατάφερε παρά την πίεση και τις πολλές ευκαιρίες δεν μπόρεσε να κερδίσει και να πάρει προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι στην έδρα της και καλείται σήμερα να κερδίσει αν θέλει να κάνει την υπέρβαση στην οποία στοχεύει την φετινή σεζόν και να πάει στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Από την άλλη οι Άγγλοι έχουν τον πρώτο λόγο μετά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα και είναι επίσης μια πολύ καλή ομάδα μ ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ της οι οποίοι μπορούν ανα πάσα στιγμή την διαφορά. Έχουν δαπανήσει εξάλλου όπως και οι Γάλλοι πάμπολλα εκατομμύρια για να πετύχουν την διάκριση στον θεσμό και ενδέχεται να δώσουν το άπαν των δυνάμεων τους απόψε για να καταφέρουν να περάσουν για πρώτη φορά στους 4 μέσα από την πρώτη τους παρουσία στους 8. Παρά το γεγονός του οτι η Ρεάλ έχασε με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι και ο δικός της αγώνας έχει μεγάλο ενδιαφέρον, το παιχνίδι στο Μάντσεστερ είναι θεωρητικά αυτό που θα τραβήξει το μεγαλύτερο ποσοστό ενδιαφέροντος από το φίλαθλο κοινό. Ας ελπίσουμε να γίνει ένα καλό και απολαυστικό παιχνίδι το οποίο να δικαιώσει τις προσδοκίες του κόσμου προσφέροντας θέαμα και γιατί όχι και πολλά γκολ.

Οι Άγγλοι πέρασαν στα προημιτελικά αποκλείοντας στους 16 την Δυναμό Κιέβου με νίκη 1-3 εκτός και ισόπαλο 0-0 εντός ενώ οι Γάλλοι πέρασαν από Αγγλική ομάδα στους 16, την Τσέλσι, με 2 νίκες 2-1 και 1-2.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ