Ο Μέσι την χρυσή μπάλα

Ο Λιονέλ Μέσι ήταν ο μεγάλος νικητής της χρυσής μπάλας στην ψεσινή εκδήλωση της FIFA για την οποία υποψήφιοι ήταν επίσης Ρονάλτο και Νευμάρ.

 Ο Μέσσι που κατάφερε να κερδίσει 5 από τα 6 διαθέσιμα τρόπαια, χάνοντας μόνο στον τελικό του Κόπα Αμέρικα κέρδισε την προτίμηση των ομοσπονδοιακών τεχνικών, των αρχηγών των εθνικών ομάδων και των δημοσιογράφων, συγκεντρώνοντας ποσοστό 41,33%.

Ο Αργεντίνος κατάφερε να σπάσει το σερί των δύο συνεχόμενων κατακτήσεων του Πορτογάλου και να επιστρέψει στις κατακτήσεις χρυσής μπάλας, την οποία είχε κερδίσει 4 συνεχόμενες φορές τις περιόδους 2010-2013.

Πάντως ο Ρονάλτο ο οποίος ήταν δεύτερος στις προτιμήσεις με 27,76%, στις δηλώσεις του πριν την ανακοίνωση του νικητή μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον Αργεντίνο και το αριστερό του πόδι, αναφέροντας χαρακτηριστικά "Το αριστερό πόδι του Μέσι είναι πολύ καλό, θα ήθελα να το έχω".

Τρίτος έμεινε ο Νευμάρ με 7,86%.

Εκτός από τον νικητή της χρυσής μπάλας η FIFpro ανακοίνωσε και την δική της 11άδα για την χρονιά που μας πέρασε η οποία αποτελείται από:

Νοιερ, Τιάκο Σίλβα, Ράμος, Μαρσέλο, Άλβες, Ινιέστα, Μόντριτς, Πόγκμπα, Νευμάρ, Μέσι και Ρονάλτο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ