Αντιδράσεις για το νέο σκίτσο του περιοδικού Charlie Hebdo

Ο πόλεμος στη Συρία είναι γνωστό ότι μαίνεται εδώ και πάρα πολύ καιρό και αυτό ανάγκασε αρκετούς πρόσφυγες να ξεσπιτωθούν και να ψάξουν να βρουν ένα καλύτερο μέρος γι’ αυτούς και για τα παιδιά τους.

Παρόλα αυτά, ποικίλες αντιδράσεις συγκέντρωσε, μετά την κυκλοφορία του, το νέο σκίτσο του περιοδικού Charlie Hebdo για τον μικρό Άιλαν που πνίγηκε κατά την προσπάθεια του να φτάσει στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένο το περιοδικό αναρωτιέται: «Τι θα γινόταν ο μικρός Άιλαν αν επιβίωνε και έφθανε στην Ευρώπη;». Ενώ συνεχίζει δίνοντας την απάντηση: «Θα χούφτωνε γυναίκες στη Γερμανία».

Πολλοί χρήστες των κοινωνικών μέσων ξεσηκώθηκαν εναντίον του περιοδικού, ενώ σκόρπισε τη διχογνωμία.

Οι χρήστες του Twitter, συγκεκριμένα, αντέδρασαν πάρα πολύ έντονα. Μερικοί δηλώνουν ότι το σκίτσο είναι ρατσιστικό, άλλοι σοκαριστικό και κάποιοι άλλοι διαβεβαιώνουν ότι απευθύνεται σε όσους αιτούνται άσυλο, αναδεικνύοντας μια δόση υποκρισίας.

Εσείς τι λέτε;

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ