Έρευνες για το χαμένο Boeing χωρίς νέα ηχητικά σήματα

Πλοία και αεροσκάφη συνεχίζουν το Σάββατο τις έρευνες για το Boeing 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες δεν εντοπίστηκαν νέα ηχητικά σήματα από το εξαφανισμένο αεροσκάφος.

Δέκα αεροπλάνα και 14 πλοία συνεχίζουν να αναζητούν τα ίχνη της πτήσης MH370, η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από περισσότερο από ένα μήνα μετά την απογείωση της από την Κουάλα Λουμπούρ με προορισμό το Πεκίνο, με 239 επιβαίνοντες. «Δεν έχουν επιβεβαιώσει νέες ακουστικές ανιχνεύσεις τις τελευταίες 24 ώρες» ανέφερε σε δελτίο τύπου το Κέντρο Συντονισμού των ειδικών επιχειρήσεων αναζήτησης.

Ένα ηχητικό σήμα ελήφθη την Πέμπτη κοντά στο σημείο όπου βρίσκεται ένα πολεμικό πλοίο, αλλά όπως εξακριβώθηκε δεν σχετίζεται με την μοιραία πτήση. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν, οι ειδικοί η διάρκεια ζωής των μπαταριών που διαθέτει το «μαύρο κουτί» πέρασε καθώς η αυτονομία τους υπολογίζεται στον ένα μήνα.

Εν τω μεταξύ όπως δήλωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ από τη Σαγκάη της Κίνας και πριν τη συνάντησή του με τον κινέζο πρόεδρο Σι Ζινπίνγκ, έχει μειωθεί δραματικά το πεδίο της έρευνας και ότι είναι σίγουροι για το γεγονός ότι έχουν ανιχνεύσει σήματα που προέρχονται από τα μαύρα κουτιά.

Κατά τη συνάντησή τους στο Πεκίνο ο πρόεδρος της Κίνας ευχαρίστησε τον Τόνι Άμποτ για τις προσπάθειες της Αυστραλίας να βρεθεί το αεροπλάνο, ανέφερε ο Πρακτορείο Ειδήσεων Νέα Κίνα.

Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γερμανικό