Φονική κακοκαιρία πλήττει τη Γαλλία και τη Βρετανία

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεγάλη Βρετανία. Ένας αγνοείται στη Γαλλία.Θυελλώδεις άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν τη Γαλλία και τη Βρετανία, όπου προκάλεσαν και το θάνατο ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι σοροί των οποίων εντοπίσθηκαν σε ποταμούς της Βόρειας Αγγλίας και της Ουαλίας, αντιστοίχως.

Στη Γαλλία αναζητούνται τα ίχνη ενός άνδρα ρωσικής υπηκοότητας, που αγνοείται σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Βρέστης αφού έπεσε από φορτηγό πλοίο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών: τα κύματα έφθαναν τα 6 έως 7 μέτρα και τις ριπές του ανέμου άγγιζαν τα 120 χλμ. ανά ώρα. Σχεδόν 18.000 νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω της διακοπής ηλεκτροδότησης στη Βρετάνη στα δυτικά της Γαλλίας ενώ υπήρξαν και ακυρώσεις πτήσεων στο αεροδρόμιο της Βρέστης.

Προβλήματα υπήρξαν και στις σιδηροδρομικές συγκοινωνίες στα βορειοδυτικά της χώρας κυρίως μεταξύ του Καέν και του Σερμπούρ, λόγω πτώσης δέντρου στις σιδηροτροχιές. Είκοσι τρία διοικητικά διαμερίσματα σε ολόκληρη τη Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση πορτοκαλί συναγερμού (το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο) λόγω των θυελλωδών ανέμων. Πορτοκαλί συναγερμό σήμανε και η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας για τα επίπεδα της βροχόπτωσης που αναμένει τα ξημερώματα της Τρίτης στις μισές, τουλάχιστον, περιοχές του νότου της Αγγλίας και της Ουαλίας.

Τη Δευτέρα, ματαιώθηκαν πτήσεις από τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Σαουθάμπτον. Σε ματαιώσεις ή μειώσεις δρομολογίων προχώρησαν και οι εθνικές σιδηροδρομικές εταιρείες. Πολλά ακτοπλοϊκά δρομολόγια ακυρώθηκαν στην Θάλασσα της Μάγχης μεταξύ της Γαλλίας και της Μεγάλης Βρετανίας ή της Ισπανίας, λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονται την Τρίτη στα βορειοδυτικά της Γαλλίας.