Τρεις νεκροί στη Νορβηγία από επίθεση ενόπλου σε λεωφορείο

Ενας άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι σκότωσε σήμερα τρεις ανθρώπους σε ένα λεωφορείο στη δυτική Νορβηγία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι ο δράστης της επίθεσης έχει συλληφθεί. Τα θύματα είναι ο οδηγός του λεωφορείου και δύο επιβάτες, σύμφωνα με τον Ρόνι Ιντεν επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι στο όχημα επέβαιναν άλλοι άνθρωποι.

Το λεωφορείο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από την ορεινή περιοχή Βάλντρες προς το Οσλο. Η αστυνομία δεν γνωρίζει προς το παρόν τα κίνητρα του δράστη, όμως ο Ιντεν επεσήμανε ότι εκτιμάται πως ο άνδρας είναι περίπου 50 ετών, ίσως και νεότερος, και αλλοδαπός.

Ο δράστης, που φέρεται σύμφωνα με κάποια μέσα να είναι τραυματισμένος, συνελήφθη από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο καθώς αρχικά πίστεψαν ότι επρόκειτο για αυτοκινητιστικό ατύχημα. Ενας μοτοσικλετιστής που έφτασε στο σημείο του συμβάντος δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό TV2 Nyhetskanalen ότι προσπάθησε με τη βοήθεια ενός ακόμη ανθρώπου να ανοίξει την πόρτα του σταματημένου λεωφορείου, καθώς πίστεψε ότι είχε ακινητοποιηθεί εξαιτίας κάποιου ατυχήματος.

Ομως πολύ γρήγορα απομακρύνθηκαν και ενημέρωσαν την αστυνομία όταν είδαν μέσα στο όχημα έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι. Υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστάσεων παραμένουν στο σημείο του συμβάντος, ενώ το λεωφορείο παραμένει σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου χωρίς αναμμένα φώτα, σύμφωνα με έναν δημοσιογράφο τοπικής εφημερίδας.

 

- See more at: http://www.sigmalive.com/news/international/74039#sthash.m53d3EzN.dpuf