Πολιτιστική αντζέντα ΣΚ.

Πολιτιστική ατζέντα Σαββάτου.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 του Μάη άνθρωποι του θεάτρου συναντιούνται για μια βραδιά στο Θεατρικό Μουσείο Κύπρου, προτείνοντας διαφορετικές προσεγγίσεις, κλασικών και όχι μόνο έργων, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Τα έργα θα παρουσιαστούν το Σάββατο και ώρα 7.30 το βράδυ στο χώρο του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου που βρίσκεται στην οδό Πάνου Σολομωνίδη 8, στη Λεμεσό.

Είσοδος ελεύθερη.

Μετά από δεκάδες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Σταρόβας κι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ανεβαίνουν στη θεατρική σκηνή για να κάνουν standup comedy να παίξουν μουσική, να τραγουδήσουν, να διηγηθούν αστείες ιστορίες και να παίξουν με το κοινό.

Θα δοθούν δύο παραστάσεις το Σαββατο και τη Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών στις 8 η ώρα το βράδυ.

Το θεατρικό Tea Ceremony που είναι μια πρωτότυπη παράσταση που συνδυάζει επινοημένο και «σωματικό» κείμενο, που κινείται στο όριο του χρονικού διαστήματος που απαιτεί το σερβίρισμα του τσαγιού, με «οικοδεσπότη» τον βραβευμένο κύπριο ηθοποιό Μάριο Ιωάννου , ανεβαίνει το Σάββατο και ώρα 9 το βράδυ στη Νέα σκηνή του ΘΟΚ.

Το Θέατρο Μπριάντσεβ της Αγίας Πετρούπολης παρουσιάζει το φημισμένο παιδικό παραμύθι στα ρωσικά με αγγλικούς υπότιτλους.

Ο Μάγος της Σμαραγδένιας Πόλης το Σάββατο και ωρα 6.30 το απογευμα στο θέατρο Ριάλτο Λεμεσού.

Η κοινότητα Αγρού της επαρχίας Λεμεσού διοργανώνει και φέτος την 13η Γιορτή Τριαντάφυλλου, το Σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, τη διαδικασία απόσταξης ροδοστάγματος, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικές παραστάσεις, παραδοσιακούς κυπριακούς και όχι μόνο χορούς, να γνωρίσει τα παραδοσιακά επαγγέλματα.

Διεξάγεται το Σάββατο στις 9 το βράδυ ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision με τη συμμετοχή της Κύπρου και της Ελλάδας .

Απευθείας μετάδοση από το ΡΙΚ.

Πολιτιστική Ατζέντα Κυριακής.

Ένα ταξίδι, ένα ποίημα , μια μουσικοποιητική εκδήλωση που διοργανώνουν το Υπουργείο Παιδείας με τη συνεργασία της Ένωσης Λογοτεχνών Κύπρου, την Εθνική Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου και το Κυπριακό Κέντρο Συγγραφέων της Διεθνούς Ένωσης ΠΕΝ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και ώρα 7.30 το βράδυ στο Θέατρο Ριάλτο.

Είσοδος ελεύθερη.

Μετά από δεκάδες εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δημήτρης Σταρόβας κι ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, ανεβαίνουν στη θεατρική σκηνή για να κάνουν standup comedy να παίξουν μουσική, να τραγουδήσουν, να διηγηθούν αστείες ιστορίες και να παίξουν με το κοινό.

Τελευταία παράσταση για τη Λευκωσία δίνεται την Κυριακή στο Δημοτικό Θέατρο Λατσιών στις 8 η ώρα το βράδυ.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμια Ημέρα Μελισσών που είναι η 20ή Μαΐου στο γραφικό Μελισσοχώρι Ορά διοργανώνει την Κυριακή ολοήμερο φεστιβάλ Μέλισσας που θα περιέχει σεμινάριο για την προστασία της Μέλισσας, πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γαστρονομία με Μέλι, αγορά Μελιού και προϊόντων Μέλισσας, καλλυντικά και χειροτεχνίες με θέμα την Μέλισσα.

Το φεστιβάλ Μέλισσας, αποτελεί κομμάτι των Δρόμων του Μελιού στην Ορεινή Λάρνακα, που δημιουργήθηκαν κάτω από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MEDFEST.

Το φεστιβάλ είναι ανοικτό από το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Η Ορά είναι ένα χωριό στστην ορεινή περιοχή της Λάρνακας, λίγα χιλιόμετρα μετά τα χωριά Λαγιά και Βαβλά.

Το θεατρικό έργο Ουζερί Τσιτσάνης ανεβαίνει την Κυριακή και ώρα 8.30 το βράδυ στο θέατρο Δέντρο στη Λευκωσία.

Ο Θεατρικός Όμιλος Πάφου διοργανώνει την Παιδική Θεατρική Παράσταση:

«Και του στραβού το δίκιο»

της Μαρίας Κίτρα την Κυριακή στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο και ώρα 7 το βράδυ.

Ολοκληρώνεται την Κυριακή η 13η Γιορτή Τριαντάφυλλου που διοργάνωσε για 2 Σ/Κ η κοινότητα Αγρού της επαρχίας Λεμεσού.

Όσοι από εσας θα επισκεφθουν σήμερα το φεστιβαλ θα έχει την ευκαιρία να δει και να απολαύσει έκθεση με προϊόντα φτιαγμένα από τα ρόδα του Αγρού, τη διαδικασία απόσταξης ροδοστάγματος, καλλιτεχνικό πρόγραμμα με χορευτικές παραστάσεις, παραδοσιακούς κυπριακούς και όχι μόνο χορούς, να γνωρίσει τα παραδοσιακά επαγγέλματα.

Ροκ μουσική βραδιά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου από τον rok σταρ ΤΟΝΙ KRAHL διοργανώνεται την Κυριακή 19 Μαΐου 2019, στις 19:00.

Την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 8.30 π.μ., θα τελεστεί Εκκλησιαστικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων εις μνλημην της γενοκτονίας των ελλήνων του Πόπντου, με ομιλήτρια την Πρώην Υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων πλησίον του ναού.