Ανάγκη διερεύνησης για εμπλοκή φυσικών και νομικών προσώπων

Την ανάγκη οι αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν πιθανή εμπλοκή φυσικών και νομικών προσώπων στο σκάνδαλο με τα έγγραφα του Παναμά επεσήμανε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους.

Η κ. Θεοχάρους τόνισε ότι μετά και το κούρεμα καταθέσεων του 2013 και την σπίλωση που δέχθηκε η χώρα μας ότι αποτελούσε φορολογικό παράδεισο είναι απόλυτη ανάγκη να καθαρίσει το όνομα της Κύπρου και να διασφαλιστεί ότι η χώρα δεν αποτελεί τόπο προσέλκυσης παράνομων οικονομικών δραστηριοτήτων.

Η κ. Θεοχάρους κληθείσα να σχολιάσει τα σκάνδαλα που αφορούν το ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης δήλωσε ότι η διαπλοκή είχε εισχωρήσει σε πολλά επίπεδα και υπήρχε το καθεστώς της αλληλοσυγκάλυψης.

Θα πρέπει τόσο η Γενική Εισαγγελεία όσο και η δικαιοσύνη να αναλάβουν δραστικό ρόλο για να εκριζωθούν αυτά τα φαινόμενα διαφθοράς και τα χρήματα όσων λυμαίνονταν τον δημόσιο πλούτο να επιστρέψουν στο κράτος.

Καταλήγοντας η κ. Θεοχάρους επεσήμανε την ανάγκη η κάθαρση να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, και τόνισε ότι όσοι κατέχουν στοιχεία θα πρέπει να τα καταθέσουν στις αρχές.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ