Κόντρες για τηλεοπτικά δικαιώματα

Σε αλαλούμ εξελίσσεται το θέμα της εξασφάλισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων, με κύριους άξονες τα δικαιώματα των ομάδων για την περίοδο 2016-2019, αλλά και το ενδεχόμενο όξυνσης των προβλημάτων της LTV και τα δικαιώματα που κατέχει η εταιρεία για το 2014-2016.

Το παιγνίδι είναι ιδιαίτερα έντονο και φαίνεται πως μεγάλη κόντρα εξελίσσεται μεταξύ CytaVision και ΚΟΠ, με την υπηρεσία της Cyta να βρίσκεται σε δεινή θέση, με τα βήματα όμως που κάνει για διέξοδο, αφενός να βρίσκονται σε πλήρη ρήξη με τις εισηγήσεις του Γενικού Ελεγκτή και όχι μόνο, κι από την άλλη να δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά.

Συγκεκριμένα, πριν ακόμα στεγνώσει το μελάνι της Έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, για την οποία εισηγείται επανασχεδιασμό στρατηγικής γύρω από την Υπηρεσία Cytavision η οποία πραγματοποιεί ζημιές, το δ.σ. της ΑΤΗΚ προχωρά σε προτάσεις σε σωματεία με ποσά πολύ μεγαλύτερα προηγούμενων συμβολαίων, με σκοπό να αντεπεξέλθει σε ανταγωνιστικές προτάσεις.

Αυτό βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις συστάσεις του Γενικού Ελεγκτή που υποδεικνύει πως «Θα πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων αγοράς αθλητικού περιεχομένου για μείωση των δικαιωμάτων, τα οποία θεωρούνται πολύ ψηλά.

Στο μέλλον οι διαπραγματεύσεις για τέτοια συμβόλαια θα πρέπει να γίνονται με διαφάνεια και να τεκμηριώνεται η οικονομική ανταποδοτικότητα (value for money) για την Αρχή». Επίσης, στην Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που κατατέθηκε στη Βουλή την Παρασκευή, αναφέρεται ότι «για μακροπρόθεσμα πολυετή συμβόλαια θα πρέπει να γίνεται διαβούλευση με τη Μονάδα Αποκρατικοποιήσεων και τη ∆ιϋπουργική Επιτροπή».

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/204905/kontres-gia-tileoptika-dikaiomata#sthash.tvnF7cHw.dpuf