Η Κύπρος μπορεί να κάνει το οικονομικό θαύμα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Κύπρος μπορεί να κάνει το οικονομικό θαύμα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε συνάντηση που είχε με τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο του Κατάρ, προσθέτοντας ότι αυτό το κατάφερε ξανά και το 1974.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, σε συνάντηση που είχε το απόγευμα στη Ντόχα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, με επιχειρηματίες από το Κατάρ και την Κύπρο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνησή του για ανάκαμψη και επανεκκίνηση της οικονομίας, επισημαίνοντας παράλληλα τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού καθώς και τις μεγάλες προοπτικές για επενδύσεις σε διάφορους τομείς.

Πρόσθεσε ότι και ο τομέας της ενέργειας, μετά την ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, διανοίγει προοπτικές για επενδύσεις. Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω της οικονομικής κρίσης μπορούμε να πετύχουμε το θαύμα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι η Κύπρος το έχει πετύχει αυτό και στο παρελθόν. Επεσήμανε ότι παρά το ότι η Κύπρος είναι μικρή χώρα, εντούτοις αυτό δεν έχει σημασία στο πόσα μπορεί να επιτύχει. Ανέφερε ότι με πειθαρχία και με προσπάθεια, η κυπριακή οικονομία μπορεί να ανακάμψει .

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδευόταν από τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας και μεγάλη αντιπροσωπεία Κυπρίων επιχειρηματιών που μετέβησαν στο Κατάρ στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του. Στη συνέχεια, οι επιχειρηματίες από το Κατάρ και την Κύπρο υπέβαλαν ερωτήσεις αναφορικά με θέματα επενδύσεων και άλλων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων τόσο στην Κύπρο όσο και στο Κατάρ.

Εξάλλου μιλώντας κατά τη συνάντηση, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης ανέφερε ότι είναι καλή εποχή για να επενδύσει κανείς στην Κύπρο αφού διανοίγονται ευκαιρίες και προοπτικές για μεγάλες επενδύσεις και σημείωσε ότι η Κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει διευκολύνσεις προς τον σκοπό αυτό.

 

 

- See more at: http://www.philenews.com/el-gr/oikonomia-kypros/146/182392/i-kypros-borei-na-kanei-to-oikonomiko-thayma-dilose-o-proedros-tis-dimokratias#sthash.UK7lRMSA.dpuf