Μίλησε ξανά και είπε πολλά ο μάρτυρας. Κλειδί ο Ν. Λίλλης
- Published Date
Νέα, συμπληρωματική κατάθεση του προέδρου της Αλκής, Νίκου Λίλλη, χθες αργά το απόγευμα στο ΤΑΕ Αρχηγείου έδωσε νέα δεδομένα στην έρευνα για το πολύκροτο σκάνδαλο αγοράς του συγκροτήματος AERO από τη CYTA.
Κι αυτό επειδή, προστέθηκαν επιπλέον στοιχεία, στην προσπάθεια που γίνεται για να στοιχειοθετηθεί υπόθεση εναντίον 3 ή 4 ακόμα προσώπων, εκτός των επτά που έχουν ήδη συλληφθεί. Ανάμεσα στα πρόσωπα εναντίον των οποίων διερευνάται εάν εμπλέκονται και πώς στην υπόθεση, είναι και στελέχη κόμματος.
Εκτός από τις καταθέσεις που κάνουν λόγο για εμπλοκή πολιτικών προσώπων, η αστυνομία προσπαθεί ακολουθώντας τη διαδρομή των χρημάτων που δόθηκαν από την εταιρεία WADNIC, να βρει στοιχεία για την υπόθεση. Οι έρευνες ξεκίνησαν από το Νοέμβριο του 2011, οπόταν εκδόθηκε η πρώτη επιταγή ύψους 9 εκατομμυρίων 200 χιλιάδων ευρώ από το Ταμείο Συντάξεων της ΣΥΤΑ και δόθηκε ως προκαταβολή στο Νίκο Λίλλη για το συγκρότημα στη Δρομολαξιά.
Η συνάντηση διήρκεσε περίπου μία ώρα και σε αυτήν αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα και ο τρόπος χειρισμού της πολύπλοκης αυτής υπόθεσης. Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις έντεκα το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν στο κελί του στα κρατητήρια Λακατάμιας, ο Σταθης Κιττής, που τελεί υπό οκταήμερη κράτηση για την υπόθεση αισθάνθηκε πόνους στο στήθος. Με αστυνομικό όχημα μεταφέρθηκε στις πρώτες βοήθειες του Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε υψηλή αρτηριακή πίεση.
Λόγω του βεβαρυμένου ιατρικού ιστορικού του προέδρου του Δ.Σ της CYTA, αφού σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν έχει ιστορικό στεφανιαίας νόσου αποφασίστηκε να κρατηθεί , φρουρούμενος για περαιτέρω νοσηλεία στο καρδιολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Λευκωσίας. Το διάταγμα κράτησης του ίδιου, του Ορέστη Βασιλείου και των αδελφών Γιάννη και Γρηγόρη Σουρουλλά λήγει την προσεχή Πέμπτη.
Εξάλλου, ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής που διερευνά την επένδυση στη Δρομολαξιά κατέθεσε σήμερα ο Διευθυντής της ΑΟΝ ΧΙΟΥΤ Φίλιππος Μαννάρης. Όπως κατέθεσε τίποτα δεν υλοποιήθηκε από τις εισηγήσεις της ΑΟΝ ΧΙΟΥΙ, που επιλέγηκε τον Νοέμβριο του 2007 με διεθνή διαγωνισμό, από τη διαχειριστική Επιτροπή του Ταμείου συντάξεων της ΣΥΤΑ. Ο Διεθνής οίκος ετοίμασε μια γενική επενδυτική στρατηγική για το ταμείο προτείνοντας επενδύσεις στο εξωτερικό προκειμένου να γίνει διασπορά των χρημάτων του.
Σύμφωνα με τον κ Μαννάρη δεν έγιναν επενδύσεις στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μείνουν όλα τα χρήματα του Ταμείου στην Κύπρο, κάτι που βοήθησε, όπως είπε, στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, όχι όμως το ίδιο το Ταμείο.
http://www.livenews.com.cy/cgibin/hweb?-A=26789&-V=news
