Αυξημένα μέτρα θα λάβει η Αστυνομία ενόψει Δεκαπενταυγούστου
- Published Date
Λόγω της επικείμενης αργίας του Δεκαπενταυγούστου, κατά την περίοδο, μεταξύ των ημερομηνιών 14 – 18 Αυγούστου, 2013, κατά την οποία αναμένεται να παρατηρηθεί αυξημένη τροχαία κίνηση στους αυτοκινητόδρομους, υπεραστικούς δρόμους και ιδιαίτερα στις κύριες οδικές αρτηρίες των παραλιακών πόλεων και ορεινών θερέτρων, η Αστυνομία ανακοινώνει ότι, θα λάβει αυξημένα μέτρα, αφενός για τη διευκόλυνση του κοινού και αφετέρου για την πρόληψη των οδικών τροχαίων συγκρούσεων.
Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν μηχανοκίνητες περιπολίες, καθώς και ρύθμιση και έλεγχο της τροχαίας κίνησης, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραβάσεις που αφορούν την υπερβολική ταχύτητα, το επικίνδυνο προσπέρασμα, τη μη χρήση ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης. Επιπρόσθετα, κατά τις ώρες αιχμής, τα μέλη του Τμήματος Τροχαίας Λευκωσίας θα στελεχώνουν τα φώτα τροχαίας Περιστερώνας – Ακακίου, τα μέλη του Τμήματος Τροχαίας Μόρφου θα στελεχώνουν τα φώτα τροχαίας Αστρομερίτη, ενώ τα το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου θα περιπολεί το δρόμο Ανθούπολης – Κακοπετριάς με μηχανοκίνητο όχημα και δύο μοτοσικλετιστές.
Επίσης, το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου Αστυνομίας θα έχει την ευθύνη επιτήρησης των αυτοκινητόδρομων Λάρνακας – Λευκωσίας, Λεμεσού – Λευκωσίας και του παλιού δρόμο Λεμεσού - Λευκωσίας, ενώ τα μέλη της Τροχαίας θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για πιθανή διοχέτευση της κυκλοφορίας, αν παραστεί ανάγκη.
Εξάλλου, αυξημένα μέτρα για την ομαλή και ασφαλή διακίνηση των οχημάτων και για τη διευκόλυνση του κοινού, θα ληφθούν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και τις κεντρικές οδικές αρτηρίες. Τα μέτρα της αστυνόμευσης θα είναι αισθητά, κυρίως στις 15/8/13, ημέρα κατά την οποία θα παρατηρηθεί η μεγαλύτερη διακίνηση μηχανοκινήτων οχημάτων.
Γενικά οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο και να συμμορφώνονται πάντοτε με τα σήματα τροχαίας. Επίσης, καλούνται να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών, για αποφυγή δυστυχημάτων και ταλαιπωριών.
Η Αστυνομία αναμένει από όλους τους οδηγούς να επιδείξουν το ανάλογο ενδιαφέρον και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για αναίμακτες διακοπές χωρίς δυστυχήματα.
http://www.livenews.com.cy/cgibin/hweb?-A=23409&-V=news
