Πόλεμος για το 18% της Λαϊκής

Πολιτικός καύσωνας επικρατεί με σημείο αιχμής τη διαχείριση του 18% της «κακής» Λαϊκής στην Τράπεζα Κύπρου. Μέσα στον Αύγουστο αναμένεται ότι θα δοθούν νομικές μάχες για τον έλεγχο της Τράπεζας Κύπρου.

Το θέμα φαίνεται ότι θα απασχολήσει σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας, το οποίο εκτιμάται ότι θα συζητήσει τρόπους για να ρυθμιστεί ο ρόλος του διοικητή στην όλη διαδικασία. Ο λόγος είναι ότι την «κακή» Λαϊκή διαχειρίζεται σήμερα η Άντρη Αντωνιάδου, η ειδική διαχειρίστρια την οποία διόρισε η Αρχή Εξυγίανσης, που είναι η Κεντρική Τράπεζα.

Το κυβερνών κόμμα θέλει να προλάβει τον χρόνο, αφού το επικαιροποιημένο Μνημόνιο προβλέπει τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της Τράπεζας Κύπρου στις αρχές Σεπτεμβρίου και την απόκτηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου μέχρι τις 12 του ίδιου μήνα. Επίσης, αποφασίστηκαν ομόφωνα η κατάθεση πρότασης νόμου, με την οποία θα μοιραστεί η κατοχή του 18% των μετοχών της νέας Τράπεζας Κύπρου από τη διαχειρίστρια της Λαϊκής στους ανασφάλιστους καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας, και η αφαίρεση του δικαιώματος ψήφου από τη διαχειρίστρια. Λόγο στις εξελίξεις μπορεί να έχει και η Τρόικα.

http://www.philenews.com/el-gr/top-stories/885/156566/anataraxeis-gia-to-18-tis-laikis#sthash.eL94vzZA.dpuf