Στη Λεμεσό η πρώτη ανοικτή συνεδρία Δημοτικού Συμβουλίου Λύσης και η κοπή της βασιλόπιτας.

Στην παρουσία πολλών Λυσιωτών που διαμένουν στην πόλη και Επαρχία Λεμεσού, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο η πρώτη ανοικτή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσης και η κοπή της βασιλόπιτας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρώτη ανοικτή συνεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου Λύσης πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αγίου Αθανασίου, κατά την οποίαν ο Δήμαρχος, Ανδρέας Καουρής, αναφέρθηκε στο έργο της τριετίας του Δημοτικού Συμβουλίου και κατέθεσε τους βασικούς στόχους της επόμενης διετίας.

Έγινε, προστίθεται, ιδιαίτερη αναφορά στο προγραμματιζόμενο έργο ανέγερσης Μουσείου του Δήμου Λύσης, στο χώρο δίπλα ακριβώς από τα προσωρινά γραφεία του Δήμου, στη Λάρνακα.

Υπενθυμίζεται πως, στο Μουσείο θα φιλοξενηθούν έργα Λυσιωτών, από τη λαογραφία, παλιά επαγγέλματα, τις παραδόσεις και την κουλτούρα, ακόμη και γειτονιές της Λύσης, που θα τα παραχωρήσουν δωρεάν στο Δήμο.

Μετά τη λήξη της κανονικής ανοικτής συνεδρίας, πραγματοποιήθηκε ανοικτή συγκέντρωση, στην οποία έγινε συζήτηση παρευρισκομένων και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, με ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα περαιτέρω εμπλοκής των νέων στα κοινά της Λύσης.

Στο τέλος, ο Δήμαρχος έκοψε τη βασιλόπιτα, με τον Πανίκκο Σιάφκο να βρίσκει το φλουρί, με δώρο βιβλία του Δημάρχου - δημοσιογράφου, Ανδρέα Καουρή.