Αβέρωφ: Καλώς έπραξε η κυβέρνηση να παρέχει διευκολύνσεις στις ΗΠΑ.

O Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε πως η κυβέρνηση καλώς έπραξε να παρέχει διευκολύνσεις στην Αμερική από την Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης του στον αερολιμένα Πάφου ο κ. Νεοφύτου είπε πως “σωστά έπραξε η κυβέρνηση”.

Οι υποδομές, σημείωσε, χρησιμοποιούνται όχι για τον πόλεμο, αλλά για να παράσχουν εάν χρειαστεί ειρηνικές υπηρεσίες για τη μετακίνηση, προσωπικού πρεσβειών ή και πολιτών.

Εκτίμησε πως με αυτόν τον τρόπο, αναβαθμίζεται η σχέση της χώρας μας τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με άλλες χώρες.

Επεσήμανε, επίσης, ότι και στο παρελθόν είχαν παρασχεθεί διευκολύνσεις και σε πολλές άλλες χώρες.

Δεν μπορεί οποιαδήποτε χώρα να είναι τουριστική χωρίς σωστές υποδομές και χωρίς λειτουργικά αεροδρόμια, ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο αεροδρόμιο Πάφου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου ανέφερε πως η επίσκεψη του στην Πάφο έγινε προκειμένου να ενημερωθεί από την Διεύθυνση του αεροδρομίου της Πάφου.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με την ενημέρωση της οποίας έτυχε, ότι πέρσι η επιβατική κίνηση στην Πάφο, εισερχόμενη και εξερχόμενη, ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό επιβατικής κίνησης από την ύπαρξη αεροδρομίου στην Πάφο.

Είναι ακόμη μια απάντηση, συνέχισε, το πόσο μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας, η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Γιατί, όπως εξήγησε, ο χώρος που βρισκόμαστε, ενώ ανήκει στο κράτος, όλες οι επενδύσεις, εκατοντάδων εκατομμυρίων, τόσο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας όσο και της Πάφου, έχουν γίνει από ιδιώτες επενδυτές, αλλά και η διαχείριση, όπως σημείωσε, γίνεται από επαγγελματίες ιδιώτες.

Αυτές οι συνεργασίες, εκτίμησε, θα πρέπει να επεκταθούν και σε πολλούς άλλους τομείς, γιατί το κράτος χωρίς να ξοδεύει χρήματα, από τον κρατικό προϋπολογισμό, έχει τις καλύτερες υποδομές και την ίδια ώρα με επαγγελματισμό την διατήρηση σημαντικών υπηρεσιών που προσθέτουν αξία στον τόπο μας.

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο κ. Νεοφύτου είπε πως χρειάζεται η συνεχής παρακολούθηση, σημειώνοντας πως παρατηρούν τις θετικές κινήσεις που γίνονται εκ μέρους της κυβέρνησης και του Υφυπουργού Τουρισμού, σε μια ακόμη δύσκολη αλλά και με ευκαιρίες χρονιά.

Πρόσθεσε πως τα διάφορα γεγονότα στην περιοχή μας πρέπει να μας οδηγήσουν στο να είμαστε προσεκτικοί, μελετημένοι, και στρατηγικά στοχοπροσηλωμένοι στις υφιστάμενες αγορές που για χρόνια αιμοδοτούν τον κυπριακό τουρισμό.

Επίσης σημείωσε, θα πρέπει να κοιτάξουμε αυτό που πολύ σωστά έχει αναφέρει ο Υφυπουργός Τουρισμού, ότι αγορές όπως η Γερμανία που του χρόνου θα έχουν μια αύξηση του 20% .

Ο τουρισμός μας, συνέχισε, είναι ένας από τους σημαντικούς πνεύμονες της κυπριακής οικονομίας.

Πρόσθεσε πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός στηρίζει και το Υφυπουργείο Τουρισμού, τον Υφυπουργό Τουρισμού, τις κυβερνητικές πολιτικές αλλά και ταυτόχρονα και την ξενοδοχειακή βιομηχανία η οποία προσφέρει και χιλιάδες θέσεις εργασίες σε Κύπριους και όχι μόνο εργαζόμενους, κατέληξε.