Κλείσιμο δρόμου Πάφου-Πόλης.

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στις 09:00 σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της κοινότητας Γιόλου εκφράζοντας την αντίθεση τους στην απόφαση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων για το προσωρινό κλείσιμο του δρόμου Πάφου – Πόλις Χρυσοχούς παρά το χωριό Γιόλου από τη συμβολή του με τον δρόμο Στρουμπί – Κάθηκα μέχρι τη συμβολή με τον δρόμο προς Σίμου στην περιοχή της Κουγιούκκας, λόγω καθίζησης.

Σαράντα με πενήντα κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο μέρος διαμαρτυρόμενοι αφού το κλείσιμο του δρόμου από χτες το απόγευμα θα τους ταλαιπωρήσει αφάνταστα και θα δυσκολέψει τη διακίνησή τους από και προς την Πάφο.

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου, Σταύρος Βραχνός, ανέφερε πως ο δρόμος θα μπορούσε να παραμείνει ανοικτός με μία λωρίδα κυκλοφορίας με φωτοσήμανση και ζήτησε την κατανόηση των αρμόδιων φορέων, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων.

Εκτίμησε πως τα δημόσια έργα μπορούν να διεξάγουν εργασίες μόνο στη μία λωρίδα και να αφήσουν ελεύθερη τη δεύτερη λωρίδα για την διακίνηση των διερχόμενων οδηγών, αφού, όπως εκτίμησε, υπάρχει αρκετός χώρος.

Η κοινοτάρχης Μηλιού, Εύα Χρυσάνθου, σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στην μεγάλη ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται από χτες οι κάτοικοι όλων των κοινοτήτων της περιοχής μέχρι και τα Πηγαίνια αλλά και οι επισκέπτες της περιοχής.

“Μας αποκλείουν, μας ερημώνουν και δεν μας λαμβάνουν υπόψη”, είπε χαρακτηριστικά.

Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί τους εγκαταλείπουν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπήρχε διακριτική παρουσία της Αστυνομίας ενώ διεξάγονταν εργασίες από το Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος Δημοσίων Έργων, Σωκράτης Ζαππίτης, απολογήθηκε για την ταλαιπωρία προσθέτοντας πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Προσπάθειά μας, είπε, “είναι να αποπερατωθεί το έργο, σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο”, ανέφερε, σημειώνοντας πως “το πιο σημαντικό από όλα είναι να είμαστε ασφαλισμένοι και να γίνει η σωστή δουλειά “.

Η μετάβαση στην Πόλη Χρυσοχούς από την Πάφο γίνεται από το χτες το απόγευμα από το δρόμο Στρουμπί – Κάθηκας– Δρούσεια – Προδρόμι, καθώς επίσης και από τον δρόμο Πολέμι - Αγιος Δημητριανός – Λάσα – Σίμου.