Ξεσηκώθηκαν οι δημότες της Γεροσκήπου - Δεν θέλουν συνένωση με την Πάφο.

Μαζικά το παρών τους στην πανδημοτική διαμαρτυρία, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα μπροστά από το δημαρχείο Γεροσκήπου, έδωσαν οι δημότες Γεροσκήπου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων εν όψει της συζήτησης που γίνεται στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι δημότες διατράνωσαν την έντονη αντίθεσή τους σε σχεδιασμό που θα προβλέπει τη συνένωση του Δήμου Γεροσκήπου με τον Δήμο Πάφου, χωρίς να προηγηθεί τοπικό δημοψήφισμα.

Σε ομιλία του, ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η Γεροσκήπου απορρίπτει κατηγορηματικά την αυθαίρετη κατάργηση του δήμου από τον χάρτη της Τ.Α. και τη μετατροπή της σε «διαμέρισμα» του Δήμου Πάφου, από τη στιγμή που υπάρχει άλλη εναλλακτική και πιο επωφελής επιλογή για την περιοχή, όπως είναι η συνένωση Δήμου Γεροσκήπου και όμορων κοινοτήτων».

Χαιρετισμό, εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας Δημοτών για τη Διάσωση του Δήμου Γεροσκήπου, απηύθυνε ο κ. Ανδρέας Σιήκκης, ο οποίος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο αγώνας των κατοίκων θα συνεχιστεί μέχρι την τελική δικαίωση.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι τέσσερις βουλευτές της επαρχίας Πάφου, ο Δήμαρχος Πέγειας, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων κ.ά.