Έκκληση προς Γκουτέρες να απαιτήσει να επιστραφεί η Αμμόχωστος στους νόμιμους κατοίκους της.

Έκκληση προς τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών όπως απαιτήσει από την Τουρκία την χωρίς άλλη καθυστέρηση εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προνοούν την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της θα απευθύνουν οι Αμμοχωστιανοί.

Προς τον σκοπό αυτό ο Δήμος Αμμοχώστου διοργανώνει την Πέμπτη, 26 Σεπτεμβρίου, στις 1830, ειρηνική συγκέντρωση έξω από το σημείο ελέγχου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, στο αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου αναφέρει πως "τώρα που όλοι αντιτάσσονται στις εκρηκτικές και απαράδεκτες εξαγγελίες της Άγκυρας, τώρα που ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα θέσει το θέμα και στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, τώρα είναι η ώρα όλων των πολιτών, Bαρωσιωτών και όχι μόνον, να πράξουν ότι είναι δυνατό για να μην επιτρέψουν την υλοποίηση των νέων απαράδεχτων μεθοδεύσεων της Τουρκίας και των εδώ εκπροσώπων τους εις βάρος της Αμμοχώστου και κατ’ επέκταση εις βάρος του αγώνα για επανένωση του τόπου μας μέσα στα πλαίσια των παραμέτρων του ΟΗΕ".

Ο Δήμος Αμμοχώστου, για την εξυπηρέτηση όσων επιθυμούν να παραστούν στην εκδήλωση, θα διαθέσει λεωφορεία από Λεμεσό και Λάρνακα για τη μεταφορά τους.

ΛΕΜΕΣΟΣ Εκκίνηση στις 4.30 μ.μ. από Άγιο Γεώργιο Χαβούζας.

ΛΑΡΝΑΚΑ Εκκίνηση στις 5.00μ.μ. από τον χώρο στάθμευσης τoυ σταδίου «Αντώνης Παπαδόπουλος» και από τον χώρο του σταδίου «Αμμόχωστος Επιστροφή» (χώρος μπροστά από το Σωματείο).

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Δήμου Αμμοχώστου: 25384073 & 25339757 το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2019 μεταξύ 7:30 π.μ. - 3:00 μ.μ.

Πηγή: ΚΥΠΕ