Παρέμβαση Αβέρωφ για τις χελώνες-Αδειάζει τον κοινοτάρχη του χωριού του.

Την αντίδραση του προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, έφερε το χθεσινό επεισόδιο που διαδραματίστηκε στην παραλία της Αργάκας, με τον κοινοτάρχη της κοινότητας να παρεμποδίζει τα μέλη του Προγράμματος Προστασίας της θαλάσσιας χελώνας από το να τοποθετήσουν προστατευτικά σε φωλιές.

Μάλιστα για το περιστατικό ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία, μέλη της οποίας έσπευσαν στο σημείο και το όλο θέμα τυγχάνει διερεύνησης.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου με σημερινή του παρέμβαση σημείωσε πως τα όσα έγιναν χθες στην Αργάκα, η οποία είναι και η κοινότητα καταγωγής του, δεν τιμούν ούτε την περιοχή αλλά ούτε και την Κύπρο.

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ο κ. Νεοφύτου υπερασπίσθηκε το έργο που επιτελούν τα μέλη του προγράμματος για προστασία και διατήρηση των θαλάσσιων χελωνών Ανδρέα Δημητρόπουλο και Μυρούλα Χατζηχριστοφόρου και υπέδειξε με νόημα πως τόσο οι τοπικές αρχές, όσο και οι κάτοικοι δεν είναι θεμιτό να αντιμετωπίζουν το θέμα των χελωνών εχθρικά και ως ενάντιες στα συμφέροντα της περιοχής, αφήνοντας έτσι αιχμές για τη στάση της κοινοτικής αρχής της Αργάκας.

«Οι όποιες αναπτύξεις στην περιοχή θα πρέπει να είναι εντός των προβλεπόμενων νόμων και κανονισμών και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

Είναι αρχή μου πως όλοι μας θα πρέπει να σεβόμαστε το περιβάλλον και αυτό μας τον σεβασμό να τον αποδεικνύουμε έμπρακτα».

Σύμφωνα με τα γεγονότα ο κοινοτάρχης με κατοίκους της Αργάκας προσπάθησαν να αποτρέψουν μέλη του Προγράμματος από το να τοποθετήσουν νέα κλουβιά στην παραλία για προστασία των χελωνών.

Μάλιστα σύμφωνα με την καταγγελία που βρίσκεται ενώπιον των Αρχών ποδοπάτησαν τις φωλιές, ενώ ο κοινοτάρχης στάθηκε πάνω από τις φωλιές ζητώντας να ανοιχθούν για να επιβεβαιωθεί αν μέσα υπάρχουν αυγά.

Για την υπόθεση λήφθηκαν καταθέσεις από την Αστυνομία και διερευνάται το αδίκημα της παρεμπόδισης του έργου της ομάδας του Προγράμματος Προστασίας των θαλάσσιων χελωνών.