Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΛΕΜΕΣΟ.

Αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλληλεγγύη, αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κινήματος, κ. Πόλυ Παλλήκαρο και τον βουλευτή Λεμεσού, κ. Γιώργο Παπαδόπουλο συναντήθηκε νωρίς το απόγευμα στο υπουργείο Εσωτερικών με τον Έφορο Εκλογής, κ. Κύπρο Κυπριανού, για το θέμα της βουλευτικής έδρας του Κινήματος Αλληλεγγύη στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού.

Στη διάρκεια της συνάντησης από πλευράς Αλληλεγγύης τονίσθηκαν τα εξής:

- Είναι ευθύνη της Εκτελεστικής Εξουσίας να επιλύσει το ζήτημα της 56ης έδρας, το οποίο δυνατό να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα στην εφαρμογή οποιασδήποτε νομοθεσίας κρίνεται με διαφορά ψήφου.

- Η Βουλή των Αντιπροσώπων λειτουργεί αντισυνταγματικά και ο κίνδυνος υποβολής έφεσης οποιασδήποτε απόφασης της λειψής Ολομέλειας του Σώματος, είναι ορατός.

- Σχετικά με το θέμα της αναδρομικότητας της όποιας απόφασης της Βουλής, τονίσαμε ότι το θέμα της κοινοβουλευτικής περιόδου πρέπει να αντιμετωπισθεί με ανάλογο τρόπο όπως τη φορολογική περίοδο.

Από πλευράς του υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι υπάρχει πρόθεση για επίλυση του προβλήματος και θα γίνει εισήγηση από τον Έφορο Εκλογής προς τον υπουργό Εσωτερικών η οποία θα είναι σύμφωνη με την εισήγηση του Γενικού Εισαγγελέα για το θέμα.