Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στην Κύπρο όπως και το montage της ταινίας.

Σε μια απόμερη κορυφή του νησιού, σε ένα μικρό χωριό της Κύπρου ,που το χρώμα και η αύρα θυμίζουν Βιρμανία, γυρίζεται, μετά από 50 χρόνια, μια ταινία του Hollywood με πρωταγωνιστή τον Nicolas Cage.

Εδώ και μια εβδομάδα ακριβώς το νησί μας ζει σε ρυθμούς Hollywood με την άφιξη του πασίγνωστου ηθοποιού Nicolas Cage να ταράζει τα νερά της showbiz και όχι μόνο.

Με την ανακοίνωση της είδησης πως ο ηθοποιός έρχεται στην Κύπρο για τις ανάγκες των γυρισμάτων της νέας του ταινίας «Jiu Jitsu» η δυσπιστία και οι επιφυλάξεις κυριάρχησαν στο μυαλό πολλών.

Πράγμα το οποίο απορρίψαμε κατηγορηματικά χθες μετά την επίσκεψη μας στο χωριό Μάμμαρι και στους χώρους στους οποίους γίνονται τα γυρίσματα την οποία διοργάνωσε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), που έχει την αποκλειστική ευθύνη προώθησης και ανάπτυξης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Ενώ αυτές τις μέρες η θερμοκρασία «χτυπάει κόκκινο», τα γυρίσματα πραγματοποιούνται κανονικά.

Εδώ και τρεις μέρες και θα συνεχίσουν για 6 εβδομάδες.

Τόσος χρόνος χρειάζεται για να γυριστεί μια καλοφτιαγμένη ταινία 120 λεπτών με τις προδιαγραφές που προϋποθέτει το Hollywood.

Δεν υπάρχει περιθώριο λάθους αφού το κόστος της παραγωγής ανέρχεται στις 750.000 ευρώ την ημέρα επομένως κάθε λεπτό που περνά είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμο.

Κάθε μέρα γυρισμάτων αποφέρει 2-3 κινηματογραφικά λεπτά τα οποία χρειάζονται 12 ολόκληρες ώρες.

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν εξ ολοκλήρου στην Κύπρο όπως και το montage της ταινίας.

Η παραγωγή και το Invest Cyprus επέλεξαν με αυστηρά κριτήρια τις περιοχές όπου θα γίνουν τα γυρίσματα και εκτός από το Μάμμαρι θα συνεχίσουν και στο Κάβο Γκρέκο, στη Λεμεσό, στην Πάφο και στο Λιοπέτρι.

Η παραγωγή εργοδότησε γύρω στους 80 Κύπριους για τις ανάγκες της ταινίας ενώ στο σύνολο εργάζονται 160 άτομα που συνεργάζονται άψογα μεταξύ τους με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα.