Με μεγάλη επιτυχία άρχισαν οι «Αναλαμπές» Μουσικοχορευτικής Παράδοσης του Δήμου Αγίας Νάπας.

Εμπειρίες ζωής από την παραδοσιακή και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας απεκόμισαν οι περαστικοί και οι θαμώνες των κέντρων αναψυχής της λεωφόρου Μακαρίου, την Παρασκευή 21 Ιουνίου ημέρα, έναρξης των Μουσικοχορευτικών παραστάσεων στις γειτονιές και σημεία αναφοράς της Αγίας Νάπας με τον τίτλο «Αναλαμπές».

Τέσσερις χορευτές και δύο μουσικοί του Χορευτικού Συγκροτήματος «Αράδιππος - Καροτσέρης» χόρεψαν κυπριακούς χορούς όπως συρτό, χορό των ποτηριών και της τατσιάς σε πέντε σημεία της λεωφόρου Μακαρίου.

Οι θαμώνες έκπληκτοι, αλλά με την ικανοποίηση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους παρακολουθούσαν το όμορφο θέαμα και τις πλείστες φορές συμμετείχαν τοποθετώντας ποτήρια, κούζες και μπουκάλια στο κεφάλι και στην τατσιά των χορευτών.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι περαστικοί είτε πεζοί, ή μέσα στα αυτοκίνητά τους αυτοκίνητά τους ή ακόμη κι όταν έπαιρνα το δείπνο τους στα εστιατόρια σταματούσαν για να δουν την ολιγόλεπτη παράσταση και να φωτογραφίσουν το ευχάριστος γεγονός, το οποίο συνέβαινε εκείνη τη στιγμή μπροστά τους, να φωτογραφηθούν και να χορέψουν μαζί με τους χορευτές.

«Αυτό καταδεικνύει» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας κ. Γιάννης Καρούσος «ότι ο στόχος που έχουμε θέσει πριν από τέσσερα χρόνια που αρχίσαμε την διοργάνωση αυτού του θεσμού, να παίρνει ο επισκέπτης «λίγη Αγία Νάπα και λίγη εμπειρία από τα ήθη και έθιμα του τόπου μας» έχει επιτευχθεί.

Οι επόμενες δύο «Αναλαμπές» θα διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου και 5 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή κατά μήκος των λεωφόρων Κρυού Νερού και Νησί.