Με την συμμετοχή πέραν των 3.500 δρομέων από 50 διαφορετικές χώρες, διεξήχθη χθες Κυριακή το Cyprus Marathon.

Το Cyprus Marathon είναι ο αρχαιότερος Μαραθώνιος στην ιστορία της Κύπρου και είναι αφιερωμένος στον θρυλικό, Κύπριο μαραθωνοδρόμο Στέλιο Κυριακίδη.

Φέτος η διοργάνωση υποδέχτηκε πέραν των 3.500 δρομέων από 50 διαφορετικές χώρες.

Η διαδρομή του Μαραθωνίου ξεκίνησε από τη γραφική Πέτρα του Ρωμιού και ολοκληρώθηκε στο Μεσαιωνικό Κάστρο της Πάφου.

Στον Μαραθώνιο έλαβε μέρος και ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συμμετείχε στην ομάδα υπό την ονομασία «MFA & FRIENDS – Υπουργείο Εξωτερικών και Φίλοι» που αποτελείτο από πέραν των 50 δρομέων.

Εκτός από τον Υπουργό Εξωτερικών, ήταν μέλη του προσωπικού του Υπουργείου καθώς και ξένων Πρεσβειών που εδρεύουν στην Κύπρο, μαζί με μέλη των οικογενειών τους.

Στους δρομείς της ομάδας συμπεριλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Πρέσβεις στην Κύπρο της Αυστραλίας, της Βραζιλίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ιταλίας και της Ολλανδίας, καθώς και διπλωμάτες και μέλη του προσωπικού από τις Πρεσβείες της Ελλάδας, του Ισραήλ και της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κύπρο.

Έλαβαν μέρος στις διαδρομές των 5χλμ, 10χλμ και στον ημιμαραθώνιο, συγκεντρώνοντας εισφορές για ενίσχυση του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ).