Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Κύπρο.

Ενδοσχολική Εκδήλωση μνήμης για την επέτειο αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Κύπρο , από το Λύκειο Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου.

Το Λύκειο Γιαννάκη Ταλιώτη Γεροσκήπου τιμώντας την επέτειο επιστροφής του Μακαρίου στην Κύπρο στις 7 Δεκεμβρίου 1974 που συμβολικά τιμάται και ως η ημέρα αποκατάστασης της δημοκρατίας στην Κύπρο, διοργάνωσε την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους μαχητές της αντίστασης .

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μεταξύ άλλων προβολή βίντεο με το χρονικό της αντίστασης , απαγγελία ποιημάτων , τραγούδια από το μουσικό σχήμα του σχολείου και ομιλία από τον Φώτη Νικολαΐδη με θέμα η επέτειος αποκατάστασης της δημοκρατίας στη Κύπρο και η συμβολή του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Κύπρου.

Στην ομιλία του ο κ. Νικολαΐδης αφού περιέγραψε τα τραγικά γεγονότα του Ιουλίου του 1974 , την ημέρα του πραξικοπήματος και την διαφυγή του Μακαρίου προς την Πάφο ,και την επόμενη μέρα την αναγκαστική αναχώρηση του στο εξωτερικό αναφέρθηκε στο χρονικό της λειτουργίας του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Κύπρου που δημιούργησε ο πατέρας του Νίκος Νικολαΐδης στο χώρο του εργαστηρίου του στη Πάφο που μαζί με τους συνεργάτες του συντάκτες /εκφωνητές και την ένοπλη φρουρά αποτέλεσαν όπως είπε την φωνή της δημοκρατίας και της αντίστασης συνδέοντας το όνομα τους με την ιστορία διασώζοντας την αξιοπρέπεια του ελληνισμού.

Στην ομιλία του ο κ. Νικολαΐδης και απευθυνόμενος προς τους μαθητές στάθηκε στα ηθικά διδάγματα που ως οι αυριανοί ηγέτες του τόπου θα πρέπει να αντλούν και τους επεσήμανε το χρέος που έχουν ως πολίτες να υπερασπίζονται τους νόμους και την δημοκρατία όπως μάχονται για τα τείχη της πόλης τους .

Ηρωισμός δεν είναι μόνο να δέχεσαι μια σφαίρα και να πέφτεις νεκρός , ηρωισμός είναι και η αξιοπρεπής στάση ζωής που συνεπάγεται δοκιμασίες και θυσίες .

Μια τέτοια αξιοπρεπή και ηρωική στάση συμβολίζει και η λειτουργία του Ελεύθερου Ραδιοσταθμού της Κύπρου το διήμερο 15 και 16 Ιουλίου του 1974 κατέληξε στην ομιλία του ο κ. Νικολαΐδης.