Παιδιά στο φάσμα του αυτισμού στήριξαν οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και το ΕΥΡΗΚΑ Μασσαλίας.

Παρέδωσαν χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν μέσω κοινής τους ενέργειας.
Έπειτα από την κοινή τους εκστρατεία, οι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ και το ΕΥΡΗΚΑ Μασσαλίας παρέδωσαν το χρηματικό ποσό που συγκέντρωσαν για το φιλανθρωπικό σύνδεσμο Funraising.

Η συγκεκριμένη ενέργεια πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 17 Οκτωβρίου, με στόχο την ενίσχυση του ειδικού ταμείου «Funraising Blue» του συνδέσμου.

Το «Funraising Blue» αποτελεί μια πρωτοβουλία των ανθρώπων του Funraising και έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού, αλλά και του στενού οικογενειακού και φιλικού περιβάλλοντος των αυτιστικών παιδιών, καθώς και την οικονομική ενίσχυση των δαπανηρών θεραπειών και ειδικών προγραμμάτων στήριξής τους.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας, για κάθε αγορά υγρού απορρυπαντικού ΕΥΡΗΚΑ Μασσαλίας από τα καταστήματα των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ, προσφέρθηκαν €0,50 για τις ανάγκες του ταμείου.

Χάρη στη μεγάλη ανταπόκριση του καταναλωτικού κοινού, συγκεντρώθηκε το ποσό των €3.000.

Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τις εξειδικευμένες ενημερωτικές διαλέξεις, τα σεμινάρια και τα εργαστήρια που διοργανώνει το «Funraising Blue», καθώς και για τα ειδικά θεραπευτικά προγράμματα που ακολουθούν τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού.

Την επιταγή παρέδωσαν στην κ. Λία Κοιλανιώτη η υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των Υπεραγορών ΑΛΦΑΜΕΓΑ Ελίνα Θεοδότου και η Senior Brand Manager της εταιρείας ΕΥΡΗΚΑ Νίκη Παπαβασιλείου.

Ως μέλος του «Funraising Blue», η κ. Λία Κοιλανιώτη ευχαρίστησε από καρδιάς τις δύο εταιρείες, τονίζοντας τη σημασία της κατανόησης του αυτισμού από το ευρύ κοινό και των τρόπων μέσω των οποίων μπορεί να προσφέρει στα άτομα που βρίσκονται στο φάσμα του.

Η κ. Θεοδότου αναφερόμενη στα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού υπογράμμισε:

«Η διαφορετικότητα δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για κανένα μέλος του κοινωνικού συνόλου.

Αντίθετα, θα πρέπει να μας δίνει κίνητρο να βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε τα άτομα αυτά να ξεδιπλώνουν τις ικανότητές τους και ενσωματώνονται ομαλά στην κοινωνία».

Από την πλευρά της ΕΥΡΗΚΑ, η κ. Νίκη Παπαβασιλείου εξέφρασε τη χαρά της που η δράση αυτή αγκαλιάστηκε από τον κόσμο και δήλωσε πως μέσα από τέτοιες ενέργειες, όλο και περισσότεροι συνάνθρωποί μας αντιλαμβάνονται τις ανάγκες των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και ενισχύουν το σπουδαίο έργο τους.