Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ «ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΟΣΟΙ ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ ΚΟΥΜΑΡΙ».
- Published Date
Σε σχέση με τη διάνοιξη των δύο νέων οδοφραγμάτων Δερύνειας και Λεύκας – Απλικίου το κίνημα της Αλληλεγγύης σημειώνει τα εξής:
- Η διάνοιξη του οδοφράγματος Δερύνειας βάζει ταφόπλακα στους μακροχρόνιους αγώνες των Αμμοχωστιανών να τους αποδοθεί η πόλη τους.
- Το οδόφραγμα στη Δερύνεια άνοιξε χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα από την τουρκική πλευρά.
- Η πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα είναι συγκεκριμένη και δυστυχώς τα νέα σημεία εισόδου εξυπηρετούν και πάλι κυρίως τους Τ/κ.
- Το πως χρησιμοποιεί ο καθένας τα οδοφράγματα επαφίεται στον πατριωτισμό του.
Δεν μπορείς να απαγορεύσεις σε κανένα να πάει να προσκυνήσει στο σπίτι του, στην εκκλησία του, στο νεκροταφείο που είναι οι γονείς του.
- Θεωρούμε ότι όσοι Ε/κ πηγαίνουν στα ξενοδοχεία των κατεχομένων για διαμονή ή για να παίξουν «κουμάρι» δεν έχουν εθνική συνείδηση και δυστυχώς και ότι και να λέμε και ότι και να κάνουμε πάλι θα πηγαίνουν και θα τα κάνουν.
