Κυβερνητικές εξετάσεις για 10.000 υποψήφιους τον Δεκέμβριο.

Έπειτα από επτά χρόνια «αργίας», οι κυβερνητικές εξετάσεις επανέρχονται στο προσκήνιο, ενώ τεράστιο είναι το ενδιαφέρον από πλευράς υποψηφίων που ονειρεύονται μια μόνιμη θέση στο Δημόσιο.

Με τα μούτρα στο διάβασμα έχουν πέσει χιλιάδες νέοι, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για συμμετοχή στις κυβερνητικές εξετάσεις, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους και σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

Στη μάχη για τη διεκδίκηση του πιστοποιητικού επιτυχίας στις κυβερνητικές εξετάσεις αναμένεται να ριχτούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο πέραν των 10.000 υποψηφίων για τις επιστημονικές θέσεις (Κλίμακα Α8) και πέραν των 8.000 για τις μη επιστημονικές κυβερνητικές θέσεις (Κλίμακες Α2, Α5, Α7).

Τόσο η προθεσμία υποβολής αίτησης για τις κυβερνητικές εξετάσεις, όσο και η προθεσμία για την καταβολή του παράβολου των €50 για δικαίωμα συμμετοχής στην κάθε εξέταση, έχουν ήδη παρέλθει.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των εξετάσεων, οι υποψήφιοι για τις κλίμακες Α2-5-7 θα δοκιμαστούν στις 15 Δεκεμβρίου στα μαθήματα Αριθμητικού, Αφαιρετικού και Λεκτικού Συλλογισμού.

Στα ίδια θέματα θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι για την κλίμακα Α8 την 1η Δεκεμβρίου, με το βαθμό δυσκολίας ωστόσο να είναι αυξημένος.