Φως στον δρόμο Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς.
- Published Date
Σε πορεία υλοποίησης βρίσκεται ο αυτοκινητόδρομος Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς μετά και την προσαρμογή από τον αρχικό σχεδιασμό της προμελέτης αυτοκινητόδρομου τεσσάρων λωρίδων, σε μελέτη / κατασκευή δρόμου δύο λωρίδων.
Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί η επικαιροποίηση της Μελέτης Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) και η Δέουσα Μελέτη (ΜΔΕ) σε θέσεις που γειτνιάζουν με περιοχές Δικτύου Natura 2000 για την επιλεγείσα όδευση και υποβλήθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος για εξέταση.
Η μελέτη αφορά την καταγραφή και περιγραφή των επιπτώσεων που πιθανό να δημιουργηθούν από την κατασκευή και λειτουργία στο πρώτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από Αγία Μαρινούδα μέχρι Στρουμπί, μήκους 15,5 χλμ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Στόχος είναι η έναρξη των εργασιών το συντομότερο ώστε το έργο να περατωθεί εντός του 2021.
Σημειώνεται ότι το έργο προσφοροδοτήθηκε το 2007 με τη μέθοδο DBFO (Design - Build - Finance - Operate) χωρίς επιτυχή κατάληξη.
Η διαδικασία των απαλλοτριώσεων είχε ήδη ολοκληρωθεί από το 2006. Το 2012, λόγω της οικονομικής κρίσης έγινε ανάκληση για όσα τεμάχια δεν είχαν καταβληθεί οι αποζημιώσεις.
Για το συνολικό έργο, η αρχική εκτίμηση ήταν €86 εκατ., από τα οποία το κράτος έχει ήδη πληρώσει €35 εκατ. και €23,5 εκατ. για τόκους, για τεμάχια που παραμένουν απαλλοτριωμένα.
Για τα τεμάχια που έχουν ανακληθεί, λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση στα όρια του έργου και την αφαίρεση παρακαμπτήριων, θα χρειαστεί εκ νέου απαλλοτρίωση για το συνολικό έργο για εκτάσεις αξίας €34 εκατ., σταδιακά, ανάλογα με τα τμήματα του δρόμου που θα προωθούνται για υλοποίηση.
Επιπλέον, από τα ήδη απαλλοτριωθέντα τεμάχια, το κράτος θα μπορεί να επιστρέψει ως πλεονάζουσα γη, έκταση αξίας €8 εκατ. περίπου, η οποία δεν χρειάζεται πλέον.
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και ο Φορέας θα είναι το Τμήμα Δημόσιων Έργων.
Το κατασκευαστικό κόστος του έργου αναμένεται να ανέλθει στα €60 εκατομμύρια, αλλά αυτό πιθανόν να αλλάξει με την αναθεωρημένη εκτίμηση του έργου που θα γίνει σε μελλοντικό στάδιο.
Οικονομική και τουριστική ανάπτυξη Σύμφωνα με το Τμήμα Δημοσίων Έργων (ΤΔΕ), ο υφιστάμενος δρόμος Πάφου – Πόλης δεν παρέχει ικανοποιητικό επίπεδο εξυπηρέτησης και τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά του περιορίζουν τη χωρητικότητα, τη λειτουργικότητα και την οδική ασφάλεια.
Αναμένεται ότι ο προτεινόμενος αυτοκινητόδρομος Πάφος – Πόλης θα επιλύσει προβλήματα οδικής ασφάλειας και λειτουργικότητας του οδικού δικτύου και ότι θα συμβάλλει στην οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.
Δύο σήραγγες και πέντε κοιλαδογέφυρες.
Η όδευση θα διαπερνά από το ανατολικό σύνορο της Κοιλάδας της Μαραθούντας (ανατολικά του Ποταμού Κοτσιάτη) και περίπου 100 μέτρα ανατολικά από το άκρο του οικισμού της κοινότητας Μαραθούντα.
Η όδευση θα συνεχίζει από την κοινότητα της Άρμου ανηφορίζοντας προς την Τσάδα και περνώντας δυτικά από το θέρετρο γκολφ «Minthis Hill», αφού θα έχει περάσει πρώτα από δύο κοιλαδογέφυρες, που θα βρίσκονται εντός των κοινοτικών ορίων της Τσάδας, μήκους 500 και 85 μέτρων.
Παράλληλα με την οικιστική περιοχή της κοινότητας και πριν η όδευση φτάσει την κοινότητα Καλλέπεια, θα διέλθει μέσα από σήραγγα η οποία θα έχει μήκος 730 μέτρα.
Στη συνέχεια, η χάραξη εισέρχεται στην κοινότητα Καλλέπεια.
Μετά από ακόμα ένα μικρό τμήμα σήραγγας (μήκους 290 μέτρων), η όδευση θα περνά με κοιλαδογέφυρα πάνω από τον υφιστάμενο δρόμο Πάφου – Πόλης, εντός της κοινότητας Κοίλη (μήκους 200 μέτρων).
Η χάραξη θα εισέρχεται στην κοινότητα Στρουμπιού μέσω άλλης μιας κοιλαδογέφυρας (μήκους 495 μέτρων) και από το σημείο αυτό θα συνεχίζει βόρεια και θα καταλήγει εντός της κοινότητας Στρουμπί, όπου θα ενώνεται με τον υφιστάμενο δρόμο Πάφος – Πόλης, μέσω της δημιουργίας κυκλικού κόμβου.
Σημειώνεται ότι εντός της κοινότητας Στρουμπιού θα κατασκευαστεί και μια δεύτερη κοιλαδογέφυρα μήκους 110 μέτρων.
Συνολικά το έργο θα συμπεριλαμβάνει δύο σήραγγες και πέντε κοιλαδογέφυρες.
