Νέες καθυστερήσεις.

Νέες καθυστερήσεις προκύπτουν στην προώθηση της πρότασης νόμου του προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και του βουλευτή της ΕΔΕΚ Ηλία Μυριάνθους, αναφορικά με την αδειοδότηση αυτοεξυπηρετούμενων διαμερισμάτων και επαύλεων τύπου Airbnb.

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής εμπορίου, κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος προβληματισμοί από όλες τις πλευρές, η επιτροπή αναμένεται να επανέλθει επί της πρότασης νόμου εντός 15 ημερών.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριανθους δήλωσε ότι συζητούνται τρόποι για την αντιμετώπιση του φαινομένου της βραχυπρόθεσμης ενοικίασης αυτοεξυπηρετούμενων καταλυμάτων με αποτελεσματικό και συνταγματικά ορθό τρόπο, ώστε τα εν λόγω καταλύματα να μπορούν να ελέγχονται και να φορολογούνται κανονικά και το κράτος να έχει τα έσοδα που πρέπει.

Ο κ. Μυριάνθους ανέφερε ότι με τις αλλαγές που προωθούνται αναμένεται να προκύψει μεγάλος όγκος αιτήσεων προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για την λήψη πιστοποιητικών ασφάλειας και υγείας, όπως για παράδειγμα σε θέματα πυρόσβεσης, ηλεκτρομηχανολογικά και άλλα.

Σημείωσε ότι ένας τρόπος για να αποφορτιστούν οι κρατικές υπηρεσίες από την εν λόγω διαδικασία, είναι οι ιδιοκτήτες να απευθύνονται σε ιδιώτες για τις απαραίτητες βεβαιώσεις.

Πρόσθεσε ότι με την πρόταση πρέπει να ενισχυθεί η προσπάθεια στήριξης των καταλυμάτων της υπαίθρου και ανέφερε ότι η πρόταση θα επανέλθει βελτιωμένη ενώπιον της επιτροπής σε 15 μέρες.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ